Ketchup i skafferiet….WTF?

Detta med sambolivet är ju för roligt. Jag och Reuben bråkar såklart ibland, och ibland blir det verkligen om löjliga saker.

Vardagstjaffs är ju ganska roliga när man tänker efter. Något som vi fortfarande är ‘agree to disagree’ om är vart ketchupflaskan ska förvaras. Jag röstar kylen! Reuben tycker det är helt sjukt och ställer alltid in det i skafferiet. Tydligen tycker han inte om kall ketchup. Så jag ställer alltid in den i kylen och får gå och leta efter den i skafferiet….

En annan sak är de där jädrans rullgardinerna och persienerna. Så fort det blir mörkt ute går Reuben och drar ner. Han tycker liksom att det är onödigt att ha dem uppdragna när det är mörkt ute. Jag tycker mest att det känns som att man  bor i en knarkarkvart om man har persienerna nerdragna.

En annan sak. Reuben älskar mattor. Ja, jo….vi har parkettgolv i vår lägenhet eftersom jag HATAR heltäckningsmattor. Men givetvis ska de flesta av våra golv vara täckta av stora mattor ändå. Även om rummet är för litet. Jaja…

Dessutom är han nog den mest praktiska människan som finns. Han fattar liksom  inte att man kan göra ett hem att se lite trevligt ut, nej, ‘så länge det funkar är det bra ‘ enligt R’s visa. Därför när jag skulle ta ut min cykel till förrådet i trädgården från köket undrade Reuben varför vi inte bara kunde låta den stå där. Han menade på, det är ju onödigt att inte låta den stå i köket om jag ändå så ska använda den snart igen. Fast det kanske inte är så trevligt att ha en cykel som bordskamrat när man äter frukost på morgonen.

En annan sak som R tycker är jobbigt är när jag plockar undan. Han tycker det är bra om han svettiga joggingkläder ligger framme så han vet vart han har dem. Jag gömmer allting. Det är jättekul, han blir superirriterad.

Aja, jag jobbar på det. Och man kan ju liksom inte få allt, han må inte ha konstiga ideer men….jag älskar honom ändå!

6 tankar om “Ketchup i skafferiet….WTF?

  1. Ha ha. Det är som Andy, fast han är tvärtom. Han ligger in dom konstigaste saker i kylen och han kräver att två saker aldrig ligger i skafferiet: Choklad och tonfisk på burk.

  2. Det är ju ändå rätt charmigt att bråka om sådana där saker. 😉

    Mitt ex och jag hade också de där ketchupfighterna. Skafferiet eller kylskåpet? Jag minns inte längre vilket som var självklart för mig. Jag vet inte ens om jag i dag skulle det ställa flaskan i skafferiet eller i kylskåpet. Så långt gick det. Men jag tror att det var kylskåpet som var självklart för mig. Tror jag. Mina föräldrar har ketchup i kylskåpet, så det borde ju vara det som jag är van med…? 🙂

  3. Haha! Jag känner verkligen igen mig i det här! 🙂 Ketchupen har vi inga problem med, men däremot diskborsten! Min man lägger den i diskhon efter att han har diskat, men jag tycker det är äckligt o vill ha den på bänken bredvid. Bara en sån där liten sak som man kan tjafsa om… 😉

    Och det där med neddragna gardiner o persienner… snark! Tror det bara är vi nordbor som har dom uppdragna även om det råkar bli mörkt, både tyskar, fransmän o engelsmän drar igen så fort solen börjar gå ned!

  4. James brukar säga att det som står i kylen i affären ska stå i kylen, och det som står i hyllorna ska stå i skafferiet. 🙂
    Fast vi har faktiskt ändå ketchupen i kylskåpet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s