Aj, aj, aj!

Jag klev ur sängen strax innan klockan 6 i morse för att möta upp världens bästa granne för en springtur. Jag kände mig superpeppad, hade Anna Anka i huvudet (yes jag tycker hon är en inspiration, skulle vilja vara så fit som henne men att kunna äta flera pannnkakor) och tog två värktabletter då jag kände av en gnutta mensvärk. Sprang iväg och mötte upp käreste C, hann springa typ en gata ner tills kramperna började.

Det slutade med att jag fick lägga mig ner på trottoaren, jag kände mig svimfärdig och ringde Reuben som fick komma och hämta mig i bilen. Detta är andra gången han har fått komma och hämta mig pga otroligt hemsk mensvärk som kommer när jag springer När jag väl kom hem kravlade jag mig upp för trappen på alla fyra, la mig i sängen och fick en panikattack för att det gjorde så ont. Jag kan inte hantera smärta! Förstår inte hur folk lyckas föda barn, jag ville dö när jag låg i sängen, så ont gjorde det Jag slängde till och med ett glas vatten i ansiktet för att försöka få bort smärtan, eh, låter helt sjukt men det hjälpte nästan lite.

Så nu är jag hemma från jobbet, vågade inte ta mig iväg på kurs ifall det skulle hända igen. Någon som har något tips? Förutom ibuprofen som jag redan råkat överdosera på i morse, råkade nämligen få i mig en hel dygnsdos utan att veta om det…

5 tankar om “Aj, aj, aj!

  1. Usch vad hemskt! Och löpning som ju ska hjälpa mot ont i magen, tydligen inte i ditt fall! 😦 Har tyvärr inga tips förutom värmekudde på magen kanske? Tur att du inte gör som jag, jag sticker iväg och springer ensam utan mobil, kankse inte så smart när man tänker efter!

  2. Usch, vad hemskt! Jag har aldrig haft så hemsk mensvärk, men jag kan ju föreställa mig hur det känns. Har du provat tens-apparat? Beroende på var smärtan sitter så kan du sätta på den o skicka elektriska impulser som ska hjälpa lite. Tycker absolut du ska gå till doktorn med det. Det är antagligen inget farligt, men bäst att veta vad du kan göra!

  3. Jag har fått lära mig att alltid rekommendera Naproxen i första hand mot mensvärk. Men jag har inte provat det själv så jag vet inte om det hjälper, men det är i alla fall starka grejer…

  4. Kanske inte idealt tips för dig och många andra men P-spruta gäller för mig, inte en enda mensvärk sedan 2004. Har ju iofs inte mens överhuvudtaget längre sedan 2004, och de kallar det för normal biverkning vaddå biverkning det är ju endast positivt.

    Annars varmvattenflaska och regelbundet intag av Omega 3 (oily fish, flax seeds etc).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s