Att förlora en vän

Linnea skrev ett otroligt modigt och intressant inlägg här om dagen om att bli dumpad. Inte dumpad av en man, utan av en nära vän. Jag tyckte Linnea var otroligt modig som vågade skriva och öppna om sig om en sådan sak, då något liknande skedde i mitt liv förra hösten.

Jag och en utav mina absolut närmaste tjejkompisar bröt kontakten förra året, i samma veva som jag var nyförlovad med Reuben och vi flyttade ihop. Saker och ting hade varit svåra hela tiden från den stund då jag träffat Reuben, mycket på grund av att vi var så otroligt tighta och självklart blir det jobbigt om den personen man har levt singelliv med och delat mycket med, helt plötsligt inte är singel längre. Jag visste att hon tyckte det var jobbigt, och jag försökte på alla sätt och vis visa det samt som jag också fortsatte att umgås med henne nästan lika mycket som jag brukade. Tyvärr fungerade det inte ändå, hon kunde inte vara glad för min skull vilket jag till en viss del tyckte var riktigt jobbigt då jag ville dela den glädjen jag kände med min bästa kompis. I slutet av Juli bröt hon kontakten totalt med mig. Hela hösten var otroligt jobbig, och även om jag inte ville erkänna det just då så sörjde jag vår vänskap något enormt.

Vi har fortfarande ingen kontakt, men det gör inte lika ont längre. . Och mitt i alla tårar, allt det som gjorde ont, lärde jag mig också otroligt mycket om mig själv. Jag känner mig starkare, ärligare, och tryggare. Som man säger, det man inte dör av, blir man starkare av!

5 tankar om “Att förlora en vän

  1. Både du och Linnéa är modiga som skriver om detta! Tror det är vanligare än man tror. Det kanske inte alltid blir ett så abrupt slut som för er, men man kan förlora kontakten över en längre tid tills man till slut inser att vänskapen inte finns kvar.

  2. Jag tror de flesta kan känna igen sig i det här. Det är en fruktansvärd sorg att inse att den man trott skulle vara i ens liv för alltid plötsligt växer åt ett annat håll.
    Bra att du kan se det positiva i det nu i efterhand.

  3. Tack för att du skriver om detta! Jag väntade som sagt länge länge innan jag skrev något just för att det känns pinsamt, man känner sig dålig! Men jag känner inte igen mig i beskrivningen av att vara en dålig vän och det gör ont.

    Men livet har sin gång, jag saknar henne och hur saken en gång VAR. Men jag tror inte att det skulle kunna bli det samma nu. Det som fick mig att må bättre var att läsa en mening som gick i närheten av detta ”är man en riktigt god vän, så är man glad oavsett” samma sak med att bli dumpad och lämnad av en karl för en annan kvinna tex. ”det är viktigt att försöka vara så närvarande att man kan skilja på sin egen sorg och den andres lycka” Alltså man ska vara glad att den ena partnern gör något för sig själv, och sorgen skall vara sin egen… flumm flumm.. det var en buddistisk munk som skrev det och it made sense då. Inte nu när jag försöker att citera kanske. Iallafall. Tack för ett fint inlägg. United we stand!

  4. Men ibland sitter de två ihop, jag blev dumpad av en kille OCH förlorad min bästa vän. Att förhållandet tog slut det kunde jag klara men att samtidigt förlora vänskapen var svårare än allt annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s