Tack du!

Tack du,

som läser min blogg , och som tydligen är concerned, bekymrad. Som också får för sig att hon är så bekymrad, concerned, att hon tar reda på vilken organisation jag jobbar för, listar ut vem man kontaktar inom min organisation, kontaktar HR med ett mail där hon fiffigt översätter delar av min blogg, där jag har skrivit om mina känslor angående mitt jobb och länkar till dessa olika delar. Tack, vad härligt att få höra att människor bryr sig liksom!

Nu är det ju så att jag inte har någon aning vem du, miss concerned, är. Jag fick reda på ditt namn men någon människa vid det namnet känner jag inte. Jag vet att du är svensk och att du inte jobbar, och har aldrig jobbat, för min organisation. Men, om du nu är så himla bekymrad, är det inte bättre att säga det till mig i stället då, direkt, i stället för att översätta, klura, och hålla på och kontakta min organisations personalavdelning?

Ja, lite smått shockad blev jag minsann när jag fick reda på att detta hade hänt i förmiddags när chefen klev in på kontoret. But no worries, jag hade ingenting att  be om ursäkt för eftersom jag endast skrivit om mina känslor, inte nämnt några namn etcetra. Så du, Miss concerned, det gör ingenting – mötet resulterade endast i bra saker ändå, men kanske det vore lite bättre att kontakta mig, direkt, nästa gång?

 

8 tankar om “Tack du!

 1. Men herregud, har detta hänt på riktigt?! Det är ju helt sjukt! Vem har så mycket tid över att den gör något sådant – och varför? Gud vad galet. Kram till dig i alla fall!

 2. Vissa manniskor har verkligen inget liv, jag blir bara sa forbannad nar man hor om sant har. For vad sitter det i? Jo, nagon vill javlas!

  Men jag ska saga en sak och jag hoppas att denna Miss Concerened laser det riktigt noga.

  I dagen samhalle sa ar social media, speciellt bloggar, ett oerhort viktigt verktyg i manga manniskors vardag. De kan antingen vara viktiga pa ett praktiskt vis eller som i detta fall, emotionellt.

  Har man ett tufft jobb (och vad kan vara tuffare an att jobba med manniskor mentala halsa?) sa ar det oerhort viktigt for ens EGEN mentala halsa att fa vadra sant. Just har sa ar bloggen en oerhort anvandbar media for att fa gora just det.

  Och att forsoka hindra en annan manniska fran att ventilera, att gora det man maste, ar bland det fulaste man kan gora.

  For oss lasare sa anser jag att det ar oerhort nyttigt med bloggar som visar verkligheten, det finns tillrackligt med rosafluffiga tartpappersbloggar som endast gar ut pa att visa upp en tillvaro som ar lika vit och latt som en marrang.

  Men enligt mig sa mar man inte bra av att lasa om manniskor som filterar sina liv pa sa satt att man sjalv far intrycket att man lever i en dalig verklighet for att inte varenda minut ar rosaskimmrande och perfekt.

  Man mar daremot valdigt bra av att fa ta del av RIKTIGA manniskors tillvaro dar man forstar att vissa dagar ar bra och vissa dagar ar daligt. Framfor allt mar man bra av att forsta att sant ar OK.

  Dessutom tycker jag det ar valdigt viktigt att Sofia delar med sig av sina upplevelser inom hennes yrke, vilket omrade i vart samhalle ar det mer hysh pysh om an inom psykiatrin?

  Och ska de problem som finns inom det har yrket och de problem som finns runt om kring oss varje dag nagonsin uppmarksammas sa kravs det att nagon satter ner foten och sager ‘enough is enough!’

  Jag tycker Sofia fortjanar en eloge som gor just det. Annu en eloge fortjanar hon som gor det pa ett sa bra, konstruktivt och pedagogiskt vis.

  Sa Miss Concerned, nasta gang du kanner att du inte har nagot liv sa kanske du kan ga och leta reda pa ett i stallet for att trampa pa nagon annans liv?

  Sofia, keep up the good work, du ar en hjalte 🙂

 3. Men gud vad sjukt! Att gå över ditt huvud och lägga sig i utan att ens prata med dig!? Vilken tur att ditt jobb insåg att du endast har skrivit personliga saker och inte hängt ut någon! Tycker din blogg är jätte bra och jag hoppas att du inte känner att du behöver begränsa innehållet pga det här. Kram

 4. Men josses! Som min farmor brukade saga; det finns manniskor till allt! Men ibland hapnar man ju! Antagligen struntar Miss Concerned i vad vi sager, men hon/han maste ju vara dum i huvudet. Seriost dum i huvudet. Jag hatar nar folk missfarstar o vander o vrider pa vad folk skriver i bloggar. Och vad i josse namn har hon/han for nytta av att mejla delar av din blogg till din chef. Vad vinner hon/han pa det? Usch.

  Styrkekramar till dig, ar sa glad att du ar stark o kan satta dig over det har!

 5. Men ORKA! Du vad du nu heter miss concerned fast jag tycker ”miss dum i huvudet ar battre” Here is some advise for you.
  Jag tror att du behover hjalp, och vi kanske kan hjalpa dig har, Sofia ar en utmarkt therapist, kanske skall du boka tid? Bla annat arbetar Sofia som bekant med ett projekt for okad sjalvkansla, kanske vore det ngt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s