Ångest, ångest, ångest!

Jag gifter mig om 5 veckor (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) och jag har ångest. Så fort någon påpekar hur nära det är, så får jag ångest, blir nervös och vill liksom inte tänka på det.

Ångesten handlar inte om att spendera resten av mitt liv med R, utan att det jäkla skatteverket har tappat bort våra papper för hindersprövningen!

Eftersom Reuben inte är svensk och inte har något svenskt personnummer, så är hindersprövningen en aningens mer komplicerad för oss. VI var tvugna att åka och lämna in alla papper hos skattemyndigheterna när vi var där sist, så att de kunde se att Reuben faktiskt existerade och inte var påhittad (crazy!). Nu i veckan efter att vi kommit hem från USA ringde jag upp skattekontoret för att hur det går med vår ansökan, och då får jag reda på att vår ansökan aldrig har registrerats utan har tappats bort, någonstans. Ingen vet hur detta har gått till eller varför….
Så, våra alternativ är nu att skicka in ‘certified copies’ på allt igen, något jag inte tycker är så himla roligt eftersom de redan har tappat bort en bunt….
Det andra alternativet är att vi , eller rättare sagt jag, åker in med alla papper igen till skattekontoret en vecka innan bröllopet då jag kommer att vara i Sverige, och se till att de gör hindersprövningen där, på plats. Kvinnan jag pratade med sa att så kan vi göra, de kommer att stämpla vårat fall som brådskande och på så sätt ska det gå att ordna. Problemet är att R inte kommer till Sverige förens två dagar innan, så jag hoppas verkligen att de godkänner kopior av hans pass.

Ångest, ångest, ångest…..!

Btw, för er som inte vet, hindersprövning gör man för att bevisa att man får gifta sig med varandra, så utan hundersprövning -ingen vigsel! Jäkla slarv-skatteverk…..

6 tankar om “Ångest, ångest, ångest!

 1. Hehe förlåt för att jag tjatar om hur nära det är (men det är ju det!) 😛 Jag stressar just nu över att vi inte har personal till middagen, herregud!
  Fy vad jobbigt och drygt att de har tappat bort era grejer! Men oroa dig inte, svenska myndigheter är sjukt snabba på att fixa sånt här, så det ordnar sig!

 2. Du, det där ordnar sig.

  Själv har jag stora saker på g, vilket gör att det här med kamera blir lite undanskuffat för tillfället. Men ingen oro. Jag kanske inte kommer köpa en ny, så då lånar jag en kompis kamera så har jag den som reserv till min egen, det blir skitbra! Precis som den där konstiga hindersprövningen.

  Ska maila om mina stora saker jag har på g. Så fort allt är lite lugnare. Mitt liv har varit sjukt hektiskt sedan jag anlände Sverige!

 3. Men, vad bökigt! Men det fixar sig säkert snabbt när du väl kommer dit. Vad himla roligt det ska bli att se bilder och läsa om bröllopet, jag kommer att heja på er från andra sidan landet 🙂 kram!

 4. Hua, kommer ihåg den där stressen! Var Reuben tvungen att ta ut hindersprövning i England också? För min man så satte de upp en lapp där det stod att han skulle gifta sig o om nån hade nåt emot det så skulle de säga till, typ. Håller tummarna för att det ska gå bra!

  • Marie, han var tvungen att få ett certificate of no impedement vilket han gjorde på ett local registry office, krångligt o dyrt med långa väntetider. Var bodde din engelsman när de endast satte upp en lapp? Låter ju smidigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s