Skål!

Reuben klagar över huvudvärk, han var ute igår och känner sig idag en smått bakis – och jag vet hur det är, att vara bakis…och jag känner mig  så glad att jag inte dricker alkohol!

Jag har inte druckit alkohol på snart fyra år, de flesta vet varför, men för er som inte känner mig så bra kan jag berätta att jag slutade för att det började bli mycket mer problem än nöje.

Något jag oroade mig för när jag tog det beslutet var ‘Men vad ska jag skåla i på min bröllopsdag?’. Jag trodde att ett liv utan alkohol skulle bli rätt tråkigt. Gråa bilder av ett tråkigt liv framför tv:n och no fun at all var det jag såg framför mig…

Men ack så fel jag hade! Jag kan härmed berätta för er att sedan jag slutade med vinet har jag haft så himla mycket roligare. Och att jag får skåla i något alkoholfritt på min bröllopsdag om mindre än en månad är jag bara glad för – det är så SKÖNT att ha den friheten att kunna känna sig bekväm i sitt eget skinn utan att behöva förgifta sig, en sädan otrolig frihet som jag aldrig skulle vilja byta mot något annat.

Det enda som jag tycker är trist är att det finns så få alternativ för oss som inte dricker, det skulle vara kul om någon kunde tillverka en dryck som var spännande och sofistikerad utan att ha alkohol i sig. Och utan att vara alkoholfritt vin (jag kan nämligen inte tänka mig något äckligare!)…
Något roligare än coca-cola och blandsaft….

Hur som helst, vad det än blir så ser jag fram mot att skåla på min bröllopsdag och inte vakna upp med huvudvärk och ångest!
Däremot blir det väldigt mycket kaffe….

4 tankar om “Skål!

 1. Har du smakat Amé? Jag tror att man kallar det alkoholfritt vin, men det har verkligen ingen vinsmak – och just därför minns jag det som fantastiskt gott! Vi fick ofta det hos min mormor och morfar när jag var yngre (nykteristsläkt), och då kändes det alltid lite lyxigt. Det var länge sedan jag smakade det nu, men du borde prova!

 2. Var bor du lilla ratta? I en hatt!
  Vad gor du klockan atta? Jagar katt!
  Hur manga ungar har du? 72!
  Hur mar din gamle fader? Si och sa.
  Vad gor din fru Lovisa? Steker glass!
  Vad vill du ha att spisa? Korv och jazz!
  Vad vill du ha att dricka? Smultronbal.
  Vad har du i din ficka? Fyra hal!

  Drick smultronbal 🙂 Eller hallonbal!

 3. Jag drack en ”barncider” med kaktus/lime-smak förra helgen som var helt underbart god och kändes jättefestlig! Är inte 100% på om den är helt alkoholfri nu (men den säljs på typ Coop om inte annat) men kan vara värt att kika på kanske. Påminner om Piggelin i smaken (och ledde till att jag var tvungen att handla ett femton-pack Piggelin nästa dag)… 🙂 kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s