Drama

Igår när jag skulle gå och lägga mig gick jag ut i trädgården för att ta in katterna som varit där ute hela kvällen. Astrid älskar  att vara utomhus när det är mörkt ute, och i normala fall brukar det gå bra.

Katterna brukar stanna i vår trädgård då de  princip inte riktigt kan komma någon annanstans, den är omringad av ett två meter högt staket, eller vägg, samt en mur som avgränsar vår trädgård från golfbanan som finns precis utanför.  Dessutom är inte Astrid den mest fartfulla katten, det bästa hon vet är slöa

Men igår när jag kom ut i trädgården fanns bara en katt där, Elsa. Jag trodde att Astrid gömt sig under någon buske, men hon fanns ingenstans. Till slut blev jag orolig och sa till Reuben. Vi ropade, skramlade med matburken (funkar alltid) men Astrid var borta. Reuben klättrade över till golfbanan och gick runt där, och även in till grannens trädgård där hon har råkat hamna förut. Efter 30 -40 minuter började vi bli riktigt oroliga!

Astrid är en riktigt stadskatt, och jag kan inte tänka mig att hon skulle klara sig länge själv. Jag visste att hon inte kan ha gått långt, och började bli orolig att en räv hade tagit henne, då det finns massvis av dem vid golfbanan….Reuben blev nog räddast av alla och sprang ytterligare ett varv runt golfbanan med ficklampa.

Till slut, hörde jag ett jätte-ynkligt ‘mjau’ (Astrid kan inte jama utan det låter mer som ett pipljud) och jag såg henne i en grannträdgård, två dörrar bort. Reuben hoppade över muren, klättrade in och hämtade henne. PHEW, mina katter är som mina bebisar och jag vet inte vad jag skulle göra om de försvann.

Sägs det inte att katter ska kunna hitta hem från var som helst? Inte Astrid inte. Hon hade ju lyckats tagit sig dit, och måste ha glömt bort (så typiskt henne!) hur man ska ta sig hem igen. Antingen det, eller så satt hon bara och väntade på att vi skulle komma och hämta henne. Bortskämd eller vad?

Hur som helst är jag glad att hon inte var försvunnen på riktigt!

En tanke på “Drama

  1. Det låter som mina föräldrars katt – går hon längre bort än till grannen hittar hon inte hem utan sätter sig och väntar på att någon ska komma och bära hem henne…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s