Dagarna som går

Idag har jag suttit på soffan hela dagen  och sökt jobb. Det ärså otroligt tråkigt, men jag hoppas verkligen att något intressant kommer upp snart. Jag behöver något mer att vakna för på morgonen än promenad runt East Dulwich och vattna blommorna…tyvärr finns det inte så många jobb att söka just nu inom min branch, och varje jobbansökan tar 3-4 timmar då det är otroligt långa formulär som ska fyllas i, gud vad jag önskar att jag kunde söka jobb där man bara kan skicka in ett CV och cover-letter.

En annan sak som upptar min hjärnverksamhet är vart vi ska bo i framtiden. Alternativen är just nu att stanna kvar där vi bor nu (sydöstra London), Forest Hill eller någonstans utanför Richmond, typ Hampton. Hampton är tydligen, en liten gullig förort, som ska vara lik Richmond men där husen är mycket billigare. Så idag har jag funderat över dessa saker:

1. Vilket land vill jag bo i, Sverige eller England? Alla på Facebook lägger upp bilder på grillning och sjöar och fint väder medans jag sitter här i ett grått London. Men vet sjutton om jag skulle klara av de svenska vintrarna och de snobbiga Stockholmarna.

2. Om vi flyttar utanför stan, kommer jag att känna mig isolerad? Är de tråkigt att bo där ute?

3. Det största problemet med mig är att jag ändrar mig stup i kvarten. För två veckor sedan ville jag bo i Stockholm, i förrgår ville jag bo i Forest Hill och nu i Hampton. I morgon kommer jag kanske vilja bo i Mexico. Who knows. Jag blir så trött på mig själv och min hyperaktiva hjärna som aldrig kan bestämma sig och vill 100 saker samma gång.

 

En sak vet jag i alla fall. Jag vill ha ett hem där jag ska stanna ett tag. Under mina nio år i London har jag flyttat 10 gånger. Den 11:e gången jag flyttar vill jag flytta till ett permanent boende som jag ska bo på i några år, kanske 5, kanske 10. Get me?

Nu ska jag bort från soffan, åka in till stan och äta sushi med mina älskade vänner! Det är mycket roligare. Laters!

2 tankar om “Dagarna som går

  1. Och jag har flyttat, eh, var det 14 gånger? De senaste 10 åren. Galet. Ska bli fantastiskt skönt att om sissådär sex veckor komma till en lägenhet där jag vet att jag stannar åtminstone två år. Kanske mer.

    Jag förstår ditt dilemma. Jag ändrar mig också stup i kvarten. Eller ja, nu har jag ju kommit så långt att jag vet att det är i Stockholm jag vill bo här och nu. Men ditt val är ju betydligt svårare eftersom du står mellan två länder. Om jag ska försöka ge ett råd: tänk på vad ni prioriterar i ert liv. Vad är viktigt? Gör plus- och minuslistor. Kanske redan har gjort det?

  2. Hampton tror jag är väldigt grönt och vackert, vad jag förstått, inte såå långt borta heller. Tänk dig våra kalla vintrar med regn, slö o slask, och endast några månaders värme på sommaren. Du hittar nog ett jobb snart, ska du se, men det tar sin tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s