My husband

Min man är en riktig geek. När han var strax över 10 år programmerade han sitt första datorspel, och han slutade aldrig utan gjorde det till sin karriär.

Innan bröllopet tog vi ett par danslektioner i foxtrot. Min man lärde sig stegen genom att tänka i grader och vinklar. Hans hjärna verkar endast använda logik (även om jag tycker att han är riktigt ologisk ibland!). Första gången vi kom hem till min vän Stina sa han att hennes nya soffa såg ut som något ur spelet Tetris. Herre gud.  Han ligger och tittar på sjärnhimlen med sin Android-tab och tycker att det är fantastiskt.

Han tycker inte om när han blir intervjuad av människor som inte är tekniska, eller chefer som inte kan programmera. Han är gammelmodig och tycker inte om ‘trendy open space offices where they all drink lattes’ och drar sig för att ha Air Condition på i bilen, även när det är riktigt varmt.

Han avskyr ställen  som han kallar för ‘Poncy.’ Dessa platser kan vara cafeer som är inredda för att attrahera människor som gärna betalar lite mer, bara för att, även om kvaliteten på råvarorna eller servicen inte alls är speciellt bra.

Både jag och han har konstaterat att han säkerligen skulle trivas bättre om han hade levt på 1800-talet.

Han är superduper-engelsk. När vi först började träffas konstaterade han att jag hade ‘The most gorgeous bottom in England’ och han använder fortfarande ord och uttryck som jag tycker är rätt gammelmodiga som ‘chap’, ‘arm and a leg’, ‘crikey’ och ‘cheerio’.

Han är världens omtänksammaste man jag någonsin har träffat och oroar sig nästan lite för mycket, om att jag ska vara glad och må bra. Han ger mig det självförtroende jag ibland inte har och får mig att våga lite mer.

Han är min otroligt engelska, nördiga engelsman som inte riktigt förstår det där med inredning eller att man inte behöver dra för gardinerna så fort det blir mörkt. Han spelar banjo alldeles för ofta och är något duktigare på att prata om nördiga saker än tankemönster och känslor. But I guess that is why I love him so!

3 tankar om “My husband

  1. Underbart skrivet, Sofia! Och jag tror att våra makar skulle komma ganska bra överens, han har också en stjärn-app på sin telefon o verkar minst lika nördig… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s