Om att gifta sig

Jag råkade hamna på olika bloggar där de diskuterar bröllopsklänningar och annat bröllopsrelaterat, och längtade helt plötsligt tillbaka till den där dagen den 25e juni då jag gifte mig med min älskade.

Att gifta mig var aldrig något jag hade drömt eller fantiserat om, och jag tyckte själva planeringen var rätt jobbig och hade faktiskt rätt mycket ångest kring det hela. Det är ju ett stort beslut man tar, och jag funderade en hel del kring det beslutet. Jag tyckte att det var jobbigt att läsa om tjejer i samma situation som verkade känna en fullständig lycka för att han äntligen hade friat, och att hon äntligen skulle få gifta sig med sin drömprins. Själv tyckte jag att det var kul och spännande,  men också väldigt väldigt jobbigt. Jag är en ängslig person som oroar mig mycket, och självklart oroade jag mig även för allt kring bröllopet och vad ett äktenskap faktiskt innebär.

Ångesten släppte nog cirka en månad innan bröllopet, och jag var nog en rätt lugn brud mestadels av tiden förutom att jag bröt ihop och storbölade två kvällar innan. Men det handlade mest om att jag tyckte att det var så otroligt jobbigt med alla gästerna som kom från England, jag kände mig ansvarig för att de skulle ha roligt och trivas, samtidigt som att jag var superstressad för allt.

På själva dagen kändes allt superbra. Och jag kan  såhär i efterhand säga att det var en utav de absolut bästa dagarna i mitt liv. Att gifta sig var otroligt roligt, och att få dela en sådan speciell dag med alla som man älskar är så otroligt fint.  Och att vara gift funkar också väldigt bra, mestadels av tiden, än så länge i alla fall!

Foto: Johanna Lundholm

6 tankar om “Om att gifta sig

 1. SÅ du är SÅ nygift!
  Härligt!
  Ja, det är stort att gifta sig, och jag har en känsla av att kraven bara blir högre och högre hela tiden. Det märks ju i bröllopsprogram om inte annat. Säkert märks det ännu mer i bröllopsbloggar, men ngra sådana läser jag inte.
  Det var stort att gifta sig, roligt och underbart. Jag minns exakt vad vi gjorde hela dagen fastän det är 18 år sen.
  Vi gifte oss också i Sverige. Peters familj och bestman kom från USA, Sedan hade vi stor bröllopsfest här i DC också! Den hade vi då vi kom tillbaka från bröllopsresan. Den var också rolig.
  Grattis till dig, du nygifta brud!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s