Välkomna!

Det ser ut som jag har fått en hel del nya läsare på sistonde, och jag vill hälsa er varmt välkomna! Jag har varit lat med att svara på kommentarer de senaste dagarna på grund av tufft jobb och sömnbrist, men ska bli bättre. Jag älskar när jag får kommentarer så please don’t stop….

Självklart blir jag också jättenyfiken. Vilka är ni? Vilken del av vår vackra värld befinner ni er i? Vad sysslar ni med på dagarna när ni inte läser en massa bloggar? Introduce yourself!

Om ni inte redan har klurat ut det så heter jag Sofia, jag är en nygift svensk tjej som har bott i Storbrittaniens huvudstad de senaste nio åren. Jag blir besatt av saker väldigt lätt och är för nuvarande besatt utav British Military Fitness, en slags träning där vi springer runt som galningar i parken och lyfter varandra, krälar runt i lera med mera. Jag tycker också väldigt mycket om att fika. Ett bra kafé gör livet mycket lättare enligt min filosofi. På dagarna jobbar jag som psykoterapeut med människor som har haft drog och alkoholproblem. Just nu försöker jag lära mig hur man inte tar med sig jobbet hem. Jag har två kissar och är gift med min engelsman Reuben. På fritiden tränar jag och träffar mina vänner och umgås med R. Tycker väldigt mycket om the English countryside och drömmer mig ofta tillbaka till Jane Austens tid.

And you?

13 tankar om “Välkomna!

 1. 42-årig trebarnsmor som lämnade två barn i Sverige, tog minstingen och drog med maken till Bryssel 2009. Inte så dramatiskt som det låter, de söner som bev kvar är idag 23 och 21 år och minstingen är 18.
  Lever expat-liv: jobbar inte, gör vad jag vill på dagarna, shoppar, power walk 2 ggr/dag och luncher med väninnor. Och så allt detta med mat, städning, planering och allt annat som måste funka för att alla ska fungera. Klagar inte och trivs med livet men har synpunkter på mycket knasigt i detta landet!

 2. Hej, jag heter Johanna, är journalist och bor i Stockholm. Under våren bodde jag dock i London och älskade det, och jag delar din kärlek till fika… äh, du känner ju redan mig. 😛

 3. Åse, 19 årig Stockholmare som har lämnat Sverige för att jobba som Au Pair i Bristol. I somras hittade jag även en väldigt fin Engelsman som jag blev förälskad i (på scoutläger t o m), som också bor här i Bristol – dock planerades min Au Pair tid långt innan jag träffade honom. Antar att man har tur ibland helt enkelt! Försöker lotsa mig igenom att studera på distans (psykologi), fixa universitetsansökningar (vill studera psykologi, helst på Bath Spa), få ett kulturklaschande förhållande att fungera och allmänt vara ifrån vänner & familj men jag stormtrivs ändå! Tog studenten från International Baccalaureate denna vår och njuter av att äntligen kunna slappna av och leva livet lite.

 4. Charlotta, som du vet 😛 Lever ditt alternativa liv tror jag, eftersom jag också träffade min engelsman i England, men istället tog med honom hem till Sverige. Gifte oss på samma dag som er och bor i din gamla hemstad.
  Njuter av att vara tillbaka i Sverige tillsammans med min James, och hittar på så mycket roligt som jag bara orkar. Gillar att utmana mig själv inom löpning, ridning och träning i allmänhet. Men det vet du ju redan 😉 Jag älskar att läsa din blogg, du skriver väldigt bra och det känns som jag får en liten dos av England genom den. 🙂

 5. Hejhej! Min blogg känner du till, du hittade mig först! 🙂 Bor i Sthlm, 31 år (i dec), jobbar för mkt, har skrivit en bok jag ska ge ur själv och älskar att läsa och resa. Jättespännande liv, not, haha. En gång i tiden var jag oxå gift och bodde i Karibien…

 6. Jag är också en av de nya läsarna 🙂 Mirna heter jag, född 1984 i forna Jugoslavien, flydde till Sverige under inbördeskriget när jag var 8 år med min familj. Bodde under hela uppväxten i Hälsingland men flyttade till Jämtland efter mina föräldrars bortgång. Bor numera i Östersund med min fina sambo och studerar till socionom. Ska snart ner till Sydafrika i 6 månader med sambon och göra praktik på ett familjebehandlingsställe. Likt dig drömmer jag också bort mig till Jane Austens tid och älskar Darcy (helst i Firths format…mmm). Trevligt att råkas Sofia! 🙂

 7. En ”smygläsare” som ger sig till känna här hej! Jag flyttade tillbaks till London för ett par månader sedan (var här tidigare på en tre månaders utbyte) och hittade din blogg genom att googla ”Jag bor i London” tror jag 🙂 Jättekul att läsa om hur andra nordbor har det här och få lite tips på ställen man kan besöka. Och det var härligt att läsa om livet i London då jag inte ännu bodde här. Ha en härlig höst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s