Saker vi bråkar om

Jag och Reuben är som de flesta andra, vi bråkar ibland. Det mesta vi bråkar om handlar om:

Att han glömmer att ta av sig skorna inomhus (det blev KRIG i kväll) Jag blir skitsur. Hemma hos hans mamma är det självklart för hon är muslim (den historien tar vi en annan gång), men här hemma fattar han inte att det är lika respektlöst att inte ta av sig skorna som i ett islamskt hem. Jag blir arg bara jag tänker på det!

Att Reuben är BESATT av sina jäkla mattor. FORTFARANDE: Mattor som är för stora för våra rum. Jag minns så väl när vi flyttade in i lägenheten och Reuben stod i vardagsrummet och sa ‘Darling come and choose a rug!‘ , med ett stort leende på läpparna. Som att mattorna var något heligt, liksom lika viktigt som julgranen på julafton.  Jag har lyckats gömma en matta (i boiler skåpet) än så länge, 2 to go.  

Att jag lägger saxen i olika lådor varje gång jag använder den.

Att R tror att jag gömmer hans saker, som hans träningsskor till exempel. Det visar sig ofta att han har gömt dem själv. Mycket irriterande.

Ja..det var väl allt. Jag har hitills vunnit ett krig, och det var det stora inte dra-för-gardinerna-så-fort-det-blir-mörkt-kriget.  Engelsmän, inklusive Reuben, tycker ju om att dra för gardinerna så fort de kommer hem om kvällarna eftersom de inte tycker om insyn. Jag tycker att fördraget ser lite mistänksamt ut, lite som en knarkarkvart och vägrar dra för några gardiner eller dra ner några rullgardiner tills jag går och lägger mig.

Har ni några ‘krig’ med era levnadspartner? Hur har ni lyckats vinna dem? Hur kan jag få bort fler fula mattor från våra golv?

19 tankar om “Saker vi bråkar om

 1. Hahaha, jag kände igen mig till punkt och pricka när jag läste om bråket att ha skor på sig inomhus. Jag och min engelska pojkvän bråkar om samma sak. Jag tycker att det är så otroligt ohygieniskt att trampa omkring med uteskor inomhus, speciellt när vi har heltäckande matta i vardagsrummet, hallen och sovrummet som vi. Vem vet vad man har trampat omkring i utomhus (garanterat hundskit) även om det inte syns med blotta ögat. Jag tycker verkligen inte att det är en alltför stor uppoffring för att få mig på gott humör. Tyvärr har det ännu inte sjunkit in…efter fem år.

 2. Det där med skor inomhus kommer jag aldrig förstå. Kan han inte bara ha ett par inneskor/tofflor innanför dörren att snabbt byta till?

  Du beskriver i alla fall detta väldigt roligt. 😉

 3. Haha förlåt men du skrev detta på ett så roligt sätt att jag var tvungen att skratta. Skor inne har våra vänner här i Tyskland också svårt att inte ha på sig. Det stör mig lite när de klampar rakt in på oljade ekgolv med klackar…
  Vi hade en dust om en ruskigt ful tavla som M hade när vi flyttade ihop men den råkade jag tappa bort i flytten 😉

 4. Haha! Min kille (mest spanjor) vill oxå ha fördraget JÄMT och det känns verkligen som knarkarkvart då! Sen tycker jag ofta att han inte prioriterar att äta hemlagat utan värmer pizza och snabbmat = I hate it. Kommer nog på mer saker snart… Jag vinner dock aldrig mot honom;)

 5. O ja!

  Skokriget har jag vunnit, mest eftersom jag började uppfostra honom för 9 år sedan.
  Fördraget har väl han vunnit, eller kanske 50/50. Han drar alltid för, och jag bryr mig inte så mycket. (jag har frågat VARFÖR, han har svarat att han är rädd att det finns någon knäppis där ute som snuskar sig när han ser mig… man ba, ‘VA?!’)

  Vad jag irriterar mig på mest är att Mark ALDRIG plockar undan efter sig (inkluderar smör, ost, mjölk osv). Eller stänger luckor, lådor osv. Allt står framme med kanske fre köksluckor och lådor utdragna. Garderobsdörrarna öppna.. Ja, allt man kan öppna står öppet!

  Och han stoppar in smutstvätt in i garderoben. Jag menar att om man har använt det så stoppar man det i tvättkorgen. Men han tycker inte att kläder blir smutsiga om man bara typ använder dem hemma. Så stoppar han in dem i en hög i garderoben igen för att sedan glömma bort om han har använt dem eller inte. Allt blir huller om buller. SKITÄCKLIGT!!!

 6. Hej! Jag heter Nathalie och har precis nyss börjat läsa inne hos dig. Min man och jag är båda svenskar, så inga ”kultur” krockar så men….
  Vi blir ovänner när vi ska passa tider. Alltså jag tycker att har vi sagt att vi sak åka kl 1000, då ska vi åka kl. 1000. J tycker att att kommer vi iväg 1015 så har vi lyckats bra! Då är jag sönderstressad och halvt galen. Många gånger har vi suttit tysta i bilen, med en mycket tråkig stämning….
  Men en strid som vi har lagt ner är att: J har alltid en klädhög vid sin sängsida på golvet. Vi har gjort en överenskommelse: han sover på den sida sängen som är längst bort från dörren (för att klädhögen ej ska synas), den får inte sticka över madrassen och synas. När jag dammsuger, så gör jag det runt hans hög, och när jag tvättar tar jag bara från tvättkorgen (aldrig högen från golvet). Vi bråkar aldrig om den! 🙂

 7. Alltså det där med skorna är nog någon gammal kvarleva från ‘Upstairs Downstairs’ eran. Upperclass förutsätter att man har hemhjälp som städar efter dem. En gentleman/dam tar aldrig av sig skorna. Antingen har man galoscher eller så byter man om till inneskor. Jag tycker inte att det är någon big deal. Däremot får jag krupp på att min man slänger saker omkring sig. Hans svettiga äckliga strumpor ligger i tvsoffan och i bästa fall på golvet. Vid sängen ligger också en snygg hög. Men den syns inte. Samlar bara damm. Han kan ha ouppackade resväskor lite här o där. Mest på kontoret. Där kan det ligga skidglasögon från senaste skidresan i januari. Sånt får jag lätt frispel på. /Sahra

 8. Eftersom att jag inte bor ihop med min pojkvän så har vi inga sådana bråk direkt men vi bråkar definitivt. Och det beror nästan alltid på kulturskillnaden! Dock bråkar vi ganska sällan som tur är, då vi båda inser att vi måste acceptera varandras olikheter. För att undslippa bråk som aldrig kommer ta slut så har vi vissa diskussionsämnen som är off limits:
  1) Huruvida folk som begår självmord är svaga och själviska eller ej (väldigt personligt för mig men däremot inte för honom)
  2) Huruvida det är okej att introducera alkohol till barn under 18 (kan ju gissa vem som tycker vad..)
  3) Privatskolor vs. Katolska skolor för bättre utbildning (jag anser att utbildning och religion ska vara helt separerat medan D gick i en Katolsk skola som ung)
  Detta låter kanske som ett ganska fegt system, men ibland så hamnar vi i diskussioner som inte leder någonstans eftersom att vi aldrig kommer att enas. Vi lyssnar på varandra och respekterar varandras åsikter men vi kommer aldrig kunna att hålla med varandra och då är det bara värdelöst att fortsätta. Vi har båda resonlig moral och håller med varandra på många andra punkter som faktiskt är betydelsefulla för vårt förhållande i nuläget, och det är allt som räknas!

  • Jag tror det ar ett ganska smart drag faktiskt, att inte diskutera saker som man har for mkt kanslor investerade i, och dar man inte haller med varandra. Vara asikter skiljer sig ocksa pa en del saker och vissa diskussioner har jag bara lagt ner! Men det betyder inte att jag inte har andrat mig, bara att det inte ar vart att diskutera det…

 9. HAHA, härligt!
  vet du, skokriget har jag kapitulerat i. Jag går in med dojjor ibland, liksom min man och mina gäster om de vill.
  Alla går in med skorna in da US, och jag har lagt bort det svenska tänket. Ja förutom om det ösregnar ute. Men vi tar ju oftast av oss dojjorna iaf då vi kommer in, tror jag.
  Hehe…
  Det där med fördraget ger mig the CREEPS!! TÅL det inte, klarar det inte. Jag har inte kapitulerat där, och vi är väl rätt överens jag o min amris också. Vi gillar att få in ljus (här har m¨nga fördraget på dagen också). jag får cellskräck, och känner mig instängd om vi ska dra för gardiner och dra ner persienner.
  Jättekul att läsa ditt inlägg 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s