Vårtecken för mig är….

… att höra hur grannen klipper gräsmattan

…ljusa kvällar

…fågelkvitter

…massvis med påskliljor i parken

…OCH EN FÖRBANNAD ASTMA!! I söndags när jag tränade blev jag yr och såg stjärnor, troligen på grund av syrebrist. I kväll fattade jag att det verkligen var astman som kommit tillbaka med all pollen i luften. Försökte  att springa en runda men fick sluta eftersom det kändes som att jag andades genom ett sugrör, eller snarare, ett förstoppat sugrör. Våren är härlig javisst, men andningssvårigheter är bara jobbigt och drygt. Blir till att damma av astmapumparna igen!

3 tankar om “Vårtecken för mig är….

  1. Vår mellanson, idag 22 år, har haft astma sedan han var liten och med mina erfarenheter låter det som du borde börja med medicin INNAN säsongen drar igång… Försent nu men till nästa år? Vår son tar sin förebyggande medicin 2 ggr dagligen året runt men han har inte allergiastma utan infektionsastma. Men att vara steget före borde gälla även för dig! Och det där med att andas genom sugrör, jo jag känner igen beskrivningen väl… Sonen använder också en alternativ medicin; Broncialbalsam som han köper i Weledas apotek, borde finnas att köpa någonstans även i London. En salva man smörjer på bröstet över luftrören och nu när hanär så stor kan han säga att den verkligen hjälper!

    • Tack för tipset! Jag vet inte vad jag har för slags astma, när jag först var diagnoserad så var den kronisk, hemsk – fick äta en massa kortiosontabletter etc. Men när jag lärde mig att hantera den så blev det mkt bättre och nu känner jag bara av den i perioder – när jag är sjuk, om jag är i miljöer som triggar astman och så nu på våren. Jag borde egentligen kanske använda min medicin två gånger om dagen, as prescribed liksom, men är lat och glömmer bort att göra det när jag mår bra. Så jag får helt enkelt skylla mig själv! Ska kolla upp den där krämen! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s