Lost the plot

Jag har gått över till den mörka sidan. Totally lost the plot. Blivit alldeles för anglofierad. Förlorat den lilla stilkänslan jag någonsin haft.

Det är ganska vanligt här i England, om man äger en cykel, att bara ställa den i hallen. Eller i sovrummet. Eller vardagsrummet. Man skulle aldrig få för sig att lämna den som man gör i Sverige, utanför lägenheten vid ytterporten för då skulle den bli stulen på sekunden. Man kan kanske ha den upplåst i trädgården om man har en sådan, men det beror om man vågar ta risken. Cykeltjuvar finns ju liksom överallt. Jag har haft min i vårat lilla förråd som vi har i vår trädgård, men det är jättebökigt när man ska använda den. Vi bor nämligen i ett viktorianskt hus som blivit ombyggt till två lägenheter. Vi bor på övre plan, och har en trappa ner till trädgården på baksidan, och en trappa ut till gatan på framsidan. Man kan alltså inte gå runt huset och komma från trädgården till gatan, så varje gång jag ska använda min cykel måste jag ner för trappan, ut till trädgården, hämta cykeln, ta cykeln upp för den smala och branta cykeln, rulla den genom lägenheten, och nerför den andra trappan och ut på gatan. Bökigt.

Så nu har jag gett upp. Jag ska göra som så många engelsmän gör. Jag ska hänga cykeln på väggen. I köket. Ovanför trappan. Min cykel är snygg som tur är så det kanske blir okej. Reuben tyckte att det var den bästa idén jag haft på länge. Vad tycker ni – cykel på väggen? Skulle ni?

Bild

10 tankar om “Lost the plot

  1. Är cykeln snygg, och det är ju din då, och platsen rätt så kan jag tycka att det är riktigt fint med en cykel på väggen! Fast jag har ofta funderat på hur det går med väggen när jag ser bilder på cyklar som hänger så… blir de inte väldigt slitna och smutsiga?

  2. Det ar ju mycket mera praktiskt for det du haller pa med nu verkar ju mycket jobbigt… men haller med brysselkakan att blir det inte svart nar det ar regn och gegg och sa pa cykeln? Visa bild sa vi far se hur det blev!! 🙂 xx

  3. Just do it. Jag tycker det är en bra idé. Själv har jag min cykel i vårt cykel- och barnvagnsförråd i källaren. Det förrådet har en egen dörr till gården, så det är inte knepigt alls. Vi har inte ens någon cykelparkering som många andra hus, så något alternativ finns inte…

  4. Just do it! Jag tycker det ser bra ut. 🙂 Själv har jag min cykel i vårt cykel- och barnvagnsförråd som finns i källaren och har en egen dörr ut på gården. Mycket praktiskt.

  5. Bara att ta seden dit man kommer 🙂 Skulle inte göra det här… Vi har låst cykelrum nere vid ingången, men jag cyklar liksom aldrig. Har min på landet för det är bara där jag cyklar…

    Vore kul att se en massa bilder från ert hem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s