Angående ordval

Jag har märkt att allt fler svenska tjejer använder ordet ‘Milf‘. Jag vet inte varför det har blivit så men det verkar på något vis användas av kvinnor som vill komma i form efter en graviditet och bli en ‘Milf’.

Jag finner detta absurbt! Jag har aldrig, ALDRIG hört någon kvinna i England använda det uttrycket. Det är vulgärt och det är nedvärderande.  Det används av män som inte vet bättre och om någon någonsin skulle kalla mig det så skulle jag bli arg eftersom det är så sexualiserat. Alltså, ni vet män som är på någon slags djurisk nivå sådana där äckel som grymtar ibland när man går förbi dem på gatan, de använder ordet ‘milf’. Fattar ni? Att vilja vara en ‘milf’ är att vilja vara ett sexobjekt som män tycker om att grymta åt.

Jag ville bara säga det.  Det är synd att  sådana ord ska börja komma in i det svenska språket utan förståelse för var ordet kommer från och vad det har för innebörd.

Med vänliga hälsningar

Språk-polisen.

*För er som inte visste, MILF = Mother I’d Like to Fuck

7 tankar om “Angående ordval

  1. Men tack! Jag håller med! Tycker det är FRUKTANSVÄRT när svenska tjejer börjar svänga sig med det uttrycket, ett uttryck som jag tror kommer från porrindustrin? För några år sedan, när Pernilla Wahlgren var med i melodifestivalen senaste gången,så höll hon på o tjatade om att hon var en schlager-milf, hon hade till och med en button på bröst med en bild på sig själv o där det stod milf under!!! WTF? Förstår inte alls hur man tänker när man säger att man vill vara en milf…

  2. Håller med! Lite patetiskt att kvinnor, säg att de kanske är 30+, använder det uttrycket… Nedvärderade är bara förnamnet!
    Nä, tacka vet jag en hederlig busvissling när man går förbi ett gäng killar. Ja, de ska vara minst 15 år yngre än mig 😉

  3. Jag kan inte heller förstå att man skulle vilja använda det ordet om sig själv men jag håller inte nödvändigtvis med om att de som använder det inte vet eller förstår var det kommer ifrån. I USA verkar det användas på ett annat sätt än i England. Där är det lite oskyldigare och något som, ibland med glimten i ögat, används för att beskriva snygga kvinnor som är lite äldre. Med det sagt håller jag ändå med dig i stort, förstår inte varför man tycker att det är ett smickrande uttryck som man använder för att beskriva sig själv.

  4. Abin, 12 ar, skrev pa Facebook nyligen efter att ha sett ”American Reunion” (tror att det är cirkagurka 4-5 delen av ”American Pie”) att det var en ”milf” där. Da jag patalade för systern min att hennes son använde detta begrepp helt normalt; menade hon pa att det betydde nagot annat i USA…..Nej, jag gillar definitivt inte uttrycket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s