Så stolt

En kompis frågade mig här om dagen hur det är med Reuben nu när han inte jobbar. Tja, det är väl såhär – när jag berättade för er för några veckor sedan att Reuben inte ska jobba på några veckor så menade jag att han just nu inte behöver åka till ett kontor och jobba. Han har alltså inget konsult-uppdrag som krävs att han ska infinna sig på en speciell plats!

Men det där med att ‘inte jobba’ existerar nog inte i min mans värld. Såklart han jobbar! Han har ett pågående uppdrag för en klient i USA, han byggde deras app förra året och företaget han byggde den åt vill ständigt ha uppgraderingar och så vidare. Så det jobbar han med väldigt ofta. Plus att han nu även har lärt sig app-developing för i-phones så just nu håller han på att konverterar de spelen han har byggt så att de även ska finnas tillgängliga på i-phones och i-pads. Plus att han har något uppdrag på gång med Google och de olympiska spelen. Så nej, han sitter inte direkt hemma och rullar tummarna (som en annan!). 🙂

Men det är härligt att ha honom hemma här med mig, vi var ute och sprang i morse och sedan gick vi och åt lunch tillsammans. Det är faktiskt jättemysigt. Och jag är så stolt över honom, han är så duktig. Han är en sådan jäkla anamma när det gäller jobb, han bestämmer sig bara för att lära sig något, eller göra något – och gör det! Ingen har lärt honom hur man programmerar eller bygger appar, han är HELT självlärd. Och jag är så stolt!

En annan sitter ju mest här hemma och tycker det är lite pinsamt att jag inte sökt något jobb än, eller att jag har någon lust att söka jobb. På tal om ångest liksom. Jag försöker att skita i pressen men det är inte alltid lätt.

5 tankar om “Så stolt

 1. Reuben verkar ha det perfekta jobbet, han kommer knappast att bli arbetslös och får ständigt jobba med nya saker och spännande kunder.

  Både min pojkvän och jag jobbar hemifrån och det går hur bra som helst. Vi sitter båda framför våra datorer i vardagsrummet och sköter våra affärer. Vi har jobbat såhär i över 6 månader nu och ännu har vi inte börjat gå varandra på nerverna, det är ganska trevligt faktiskt:-) Jag har inte heller saknat kontorslivet för fem öre, känner att jag behöver paus från inkompetenta chefer som det verkar finnas massor av i det här landet.

  • Ja det är verkligen bra tider för såna som han! Han var rätt smart också, han förutsedde nämligen att det skulle bli jättestort, tackade ja till en frivillig redundancy på Nokia och tog ett år ‘ledigt’ och lärde sig progammera för Android det året. Så när Android-telefoner kom ut och blev väldigt populära, och folk behövde developers, så var han en utav de få som redan var experter på just det.

   Och ja jag vet vad du menar med inkompetenta chefer, varför finns det så många av dem i det här landet??

   • Han verkar ha bra koll på trender eller extremt bra intuition, något han verkligen hade nytta av när han vågade lämna Nokia som nu går från svaghet till svaghet och satsa på något helt nytt. Men, som det uttjatade talesättet säger ”endast den som vågar vinner”.

    Min pojkvän säljer produkter på ebay och tjänar mer än han tjänade i sitt tidigare företag med mycket färre arbetstimmar. Han kollar vad som ser ut att sälja, söker leverantörer, förhandlar priser, skriver annonser och kör. Efter några lärorika mindre floppar på vägen så går det nuförtiden hur bra som helst. Jag är mycket imponerad över hans uthållighet måste jag säga.

    Det skulle vara skönt om man själv hade något man brann för.

 2. Det är så härligt att vara stolt över sin kille! Och ha en duktig sådan, som brinner för det han gör. Är ju samma här. Ok att det ofta innebär sjukt mkt jobb, men hellre det än en bitter person som egentligen vill göra nåt annat…

  Tycker att du ska passa på att vara hemma och vila upp dig lite till, hur många lediga somrar har man i sitt liv som vuxen liksom? Passa på säger jag bara! 🙂

  • Ja precis, även om jag ibland klagar på att det blir för mycket så trivs HAN ju så bra med det, och jag vill ju inte ha en man som mår dåligt!

   Och ja tack för din uppmuntran, jag ska nog passa på att vara ledig den här sommaren. När man kan liksom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s