Married in the wrong century.

Jag gifte mig med fel Mr Scratton, egentligen borde jag ha varit född 100 år tidigare och gift mig med Reubens morfars far, för då skulle jag fått en jäkligt snygg trädgård.

Vi var nämligen och kollade in hans förfäders gamla hus idag, Prittlewell Priory som de nu har gjort om till ett museum. Idag var första dagen de hade öppet på flera år eftersom de har renoverat det, så vi åkte dit för att se vad dem har gjort.  Det var mycket mer folk än vad vi hade väntat och öppningsceremonin leddes av Phil Jupitus, en halvkänd komiker så de flesta var kanske där för att se honom, och inte se på oljemålningar av Reubens gamla släktingar. 🙂

Hur som helst. Trädgården var dödsfin, rosor och vackra små gånger överallt!

Huset ägdes av Reubens släkt under 200 år fram tills 1917, hans morfar bodde där när han var liten och på bottenvåningen av huset fanns det målningar och foton av hans gamla förfädrar överallt, det var jättekul att se, speciellt för Reuben som aldrig hade sett dem förut. Det fanns även lite intressant fakta om de olika människorna och namnet ‘Scratton’ nämndes överallt, kändes rätt konstigt faktiskt.

Reuben och en målning av Daniel Scratton (great-great grandfather tror jag) , vi fick en chock när vi såg storleken av den här tavlan då en kopia av samma tavla finns hemma hos Reubens mormor men i en mycket mindre version!

Och här har ni en tidigare Mrs Scratton. Det där med att gifta in sig i en överklass-familj är nog inte så kul, tydligen blev hon aldrig riktigt accepterad stackarn. Så även om hon hade en fin trädgård skulle jag nog inte ha bytt med henne ändå!

När Reuben berättade för en utav guiderna på stället att det var hans släktingar som hängde på väggen så skämtade dem och sa ‘I hope you feel like home!’. We wish! 🙂

Sen var det dags att åka hem. Prittlewell Priory ligger i Southend on Sea så även om det kanske var fint för 100 år sedan så skulle jag nog inte vilja bo där idag, det är inte en speciellt trevlig stad. Jag gillar Nunhead bättre. 🙂

Men det var en kul och intressant utflykt, jag tycker om historia och det var kul att se alla målningar och gamla foton. Det finns tydligen ett helt arkiv och en tidning om Reubens släkt på museumet i Southend som det skulle vara kul att bläddra igenom. Jag skulle även vilja få reda på mer om min egen släkt, och några sysslingar till mig har släktforskat och lagt upp foton på FB. Kanske ska jag kontakta dem och se hur långt dem har kommit. Historia är kul, speciellt när man läser om sådana som Maria Scratton, undrar hur hennes liv var egentligen i den där rosenträdgården? Undrar om hon någonsin ångrade sig?

5 tankar om “Married in the wrong century.

  1. Det måste kännas ganska konstigt men samtidigt imponerande att se målningar av sina släktingar från hundratals år tillbaka, i ett museum som tidigare var hem för ens förfäder. Det är inte många förundrat. På sin höjd finns det gamla svartvita foton bevarade (där man inte känner majoriteten på grund av dålig dokumentation) och släktgårdarna är ofta rivna.

    Mina föräldrar, speciellt morsan, har faktiskt börjat skriva sina ”memoarer”, dvs berättelser från sin barndom och det de kommer ihåg om sina/våra släktingar. De kommer att bli guld värt för oss barn och framtida generationer.

    • Jag tror Reuben tyckte det var jättekul att se alla målningar och foton, det fanns säkert minst 30-40 av dem på undervåningen plus en hel del roliga fakta. Och han kände igen några utav målningarna men absolut inte alla och inga utav fotografierna.

      Memoarer är ju jättebra, kanske man ska spara sin blogg så framtida barnbarn får läsa? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s