In love

Spenderade dagen i Venedig. Älskar Venedig, trots alla turister. Eller, rättare sagt, jag älskar bakgatorna. Älskar arkikteturen, älskar alla blommor. Älskar tvätten som hänger på linor. Älskar det skitiga vattnet, älskar att det inte finns några bilar. Älskar tystnaden. Älskar broarna. Älskar Italien. Funderar allvarligt på varför man frivilligt väljer att bo i norra europa där det mest regnar. I know, I know, vi är på semester…men ÄNDÅ!

Och ja, först hade vi inte tänkt att åka Gondola men bestämde oss i sista minuten att göra det ändå. Man kan ju inte ha vart i Venedig två gånger utan att ha gjort det, och faktiskt, trots att det är superturisigt så var det underbart och värt pengarna. Vi valde att åka i de små gränderna eftersom jag gillar dem bäst.

Nu är vi tillbaka i Padova hemma hos Char, ikväll ska vi åka och äta pizza. I morgon kanske vi tar bilen någonstans och på lördag åker jag och Reuben till Cinque Terre. Bellissmo!

(Kul det där med tvåspråkighet, Char som är engelsk men har bott här i 30 år sa precis att Bellissimo stavades ‘Bellissoful’, som i ‘Blissful’! Haha!)

14 tankar om “In love

 1. Reblogged this on bagarebebis and commented:
  Jag vet precis hur jobbigt det är med ont i ryggen, usch! Men jag måste säga att tens-apparaten som jag fick låna av sjukgymnasten är guld värd, den tar bort smärtan precis lika bra som en dusch eller massage, och man kan ju ha den på då länge man vill. Verkligen att rekommendera, jag mår så mycket bättre nu 🙂

 2. Underbara bilder, och kul att ni åkte gondola, gondola! Det kan man ju bara inte missa. Faktiskt en sån där tusit-grej som faktiskt är värt det. Vi betalade sjukt mycket, glömde att pruta (85 euro). Vad kostade det för er? Eftersom hela resan var en present till M betalade jag det förresten själv 😉

  Hoppas ni hade fint väder och fick äta nått gott! Det enda vi var besvikna på när vi var där var det skitdåliga hotellet och den mindre goda maten. Vi hittade inget ställe med något direkt gott, inte ens pizza…

  • Vi betalade £65 men det var för en kortare tur än vanligt! Sen gav vi £5 i dricks också bara för att han var så snäll….

   Maten ja, jag tror vi har det bra här eftersom vi bor med Charlotte, Reubens släkting så hon ger oss många tips. Det finns ju så många turistfällor i Venedig. Vi betalade en hutlös summa för en kaffe och iste nära St Marco’s. Men lunchen var helt otroligt god, vi åt den på ett fint hotell på vägen till stationen.
   Sen bor vi ju inte i Venedig utan i Padova som ligger 30 min bort, och här äter vi mest Charlottes hemlagade mat (to die for) och ikväll åt vi pizza på något ställe utanför stan dit inga turister hittar. Så det hjälper!

 3. Åh vad härligt. Har aldrig varit i Venedig. Kommer aldrig ihåg när de säger att det är bäst att åka och det inre luktar jätte illa. Ser riktigt mysigt och fint ut dock (så klart)

  • Jag har hört det från andra att det kan lukta illa men det har det aldrig gjort under de två gångerna jag har varit där! Jag kan defintivt rekommendera en dag eller två i Venedig om man är i den regionen. 🙂

 4. Åh, Venedig är en sådan underbar stad! Jag har varit där både mitt i sommaren och i oktober. Inte alltför soligt i oktober och översvämning på St Marcos-platsen (man fick gå på utlagda plankor för att ta sig över) men jag måste säga att jag gillade det ändå. Vi bodde i ett litet hotell med balkong mot en kanal, hur romantiskt som helst. Synd bara att jag inte reste med min pojkvän:-). Är också jättenyfiken på Cinque Terre, det får nog bli ett av framtida resmål.

  Ha en fortsatt härlig resa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s