Property porn…

Alltid när jag kommer hem från en semester så kan jag inte hjälpa att tycka att vår lägenhet är lite extra….ful. Förlåt, jag vet jag borde uppskatta det jag har och allt det där men i stället tittar jag på property porn genom findaproperty.com . Jag tror nämligen att alla mina problem kommer att försvinna bara jag bor i ett fint hus, jag kommer vakna upp lika harmonisk som Buddah varje dag och all ångest kommer vara bortblåst forever…solen kommer alltid att skina och huset kommer aldig att bli stökigt!

Jag tycker det här huset är jättegulli-gulligt. Det är ju lite countryside cottage-känsla över det, eller hur?

Nehepp, nu måste jag städa och tvätta. Och typ fundera på det där med jobb. Blä.

7 tankar om “Property porn…

  • Det ligger ute på marknaden för £315 000…så vad blir det i svenska kronor, typ 3.2 miljoner? Den engelska marknaden är lite annorlunda än den svenska, husen går ofta för lägre priser än vad säljaren först försöker sälja för, till skillnad från Sverige där de ofta börjar med ‘lockpriser’ som sedan går upp pga budgivning.

   Och det sjuka är att £315 000 inte är så dyrt om man jämför med vad husen brukar kosta i London, alltså det är ju SJUKT mycket pengar men billigare än vad husen kostar i det området vi bor i nu. Det här huset ligger lite längre bort så det är därför.

 1. Jag gillar verkligen er lägenhet, tycker den känns välkomnande och hemtrevligt och rymlig för att vara engelsk standard 🙂 Kram

 2. Vi var på väg att köpa en ”ground floor flat with a garden” (enklare att säga det på engelska:-) i ett viktorianskt hus för ett par år sedan. Vi vill båda bo i ett viktorianskt eller edvardianskt hus, inga nybyggen för oss. Samma dag som vi skulle skriva kontraktet sa säljaren att han ville ha 20 000 pund mer, något som vi inte gick med på naturligtvis. Jag blir fortfarande arg när jag tänker på det. Vi har inte gett upp ännu, men som frilansare så måste man jobba i nästan två år innan man får bostadslån så förhoppningsvis nästa år.

  • Ja det är ju samma sak här då R är egen företagare och endast varit det ett år.
   Men…one day. Plus att man måste ju 25% deposition. Vill ni bo kvar i samma område där ni bor nu?

   • Jo, vi kommer nog att hålla oss i sydvästra London, gärna så nära Themsen man kan komma. Jjag måste ha nära till vatten för att känna mig helt lycklig, är född och uppvuxen vid havet så det sitter i. Vår dröm är att köpa ett hus i Richmond med trädgård mot Themsen så det är inte billiga drömmar vi har:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s