Fixar med mitt CV

Åh gud så tråkigt detta är….alltså jag avskyr verkligen att söka jobb, det finns något som är rätt så soul destroying med det hela. Men det blir ju inte roligare eller bättre för att man klagar så nu ska jag sluta med det. 🙂

Hur som helst, allra finaste bloggvänner, ni kanske är bättre på det här än vad jag är. Jag sitter och ändrar om mitt CV och undrar om ni kanske kan hjälpa mig med att lista några utav mina transferable skills? Jag har ju jobbat inom social care/mental health sedan jag var 18 år gammal så detta är rätt svårt, hur utformar man ett CV som är riktat till något helt annat? Än så länge har jag kommit på några ‘transferable skills’, typ ‘Good communicator, ‘effecient at dealing with demanding and challenging situations’ (tror jag i alla fall  att man är om man har arbetat på psykiatriska avdelningar)…’creative’…

Ush jag tycker detta är så svårt. Det är inte lätt att tänka om helt, jag har ALLTID jobbat i en roll där jag tar hand om människor, och det är precis detta jag inte vill göra längre. Men det är svårt att tänka om!

6 tankar om “Fixar med mitt CV

 1. Det är hemskt att söka jobb, att lämna ut sig så och sen gå och hoppas på att någon vill ha en. Jag vet hur det var för James när han sökte jobb i Sverige. Vad söker du för sorts jobb?

  • Jag ska faktiskt söka ett butiksjobb…! Har aldrig jobbat i butik förut och tänkte att det kan vara kul att testa på. Det är ju socialt i alla fall. Det är en butikskedja här i London som säljer löparkläder och utrustning – man kan ju alltid prova på. Dock har jag ju så lite erfarenhet så jag kanske inte kommer ligga så bra till…

 2. butiksjobb kan du nog alltid få, fokusera på ditt träningsintresse och den kunskapen du har. Vore jag du skulle jag vara extremt försiktig med att beskriva mina examens samt arbete som terapeut. De kommer troligen tycka du är överkvalificerade och slänga din CV direkt. Det är ofta precis lika svårt att få arbete om man är överkvalificerad som om man underkvalificerad, ofta mer. Iaf från vad jag sett.

 3. Håller definitivt med aaa.
  Du kan fokusera på de erfarenheter/styrkor du har som kan tillföra mervärde till jobbet du söker. Om du har sett en job specification kan du ju se vilka skills som behövs. Man behöver inte använda samma CV hela tiden utan du kan anpassa ditt CV till det jobb du söker, speciellt om du söker olika typer av jobb och ska “byta karriär“. Sen kan du ju utveckla lite mer om varför du skulle passa perfekt för jobbet om du skriver ett brev.
  För visst kan det vara så att om arbetsgivaren tycker att du är överkvalificerad så tror de bara att du kommer att sluta pga tristess.
  Lycka till, det fixar du!

 4. Håller med aaa. En kompis pojkvän sökte jobb i över ett år (han fick äntligen jobb) och hans största problem var att han var överkvalificerad och de därför trodde att han skulle sluta efter typ 3 månader. Han fick förenkla sin CV ordentligt. Fokusera på ditt träningsintresse (och sportintresse, vare sig du är intresserad eller inte, du kan alltid läsa på senare:-). Det faktum att du har jobbat med olika typer av människor borde iallafall vara mycket användbart i ett säljjobb, OCH att du är social och ”gillar att arbeta med människor”. Organiserad, ansvarsfull, proaktiv och kan hålla tiderna är också mycket användbara färdigheter.

  Usch, hatar att söka jobb och sitta på intervjuer. Det är sällan man får vettiga och utmanande frågor utan de går ofta enligt samma mönster, oberoende av som de spelar roll för jobbet eller ej.

  Lycka till!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s