Mest en massa drabbel

Här inne har det varit tyst i några dagar. Känner mig lite oinspirerad och lite fast. Kommer ingen vart. Det är lite tråkigt, men jag skyndar långsamt. Paul Simon var bra med Hyde Park är kanske lite väl stort för en sådan fin konsert, och ljudet var för lågt.

Just nu sitter jag och lyssnar på Daniel Sjölins sommarprat, jag gillar det han har att säga!

Jag har sett något av en trend när det gäller bloggar, och det är allt prat om mål och ‘bryta mönster’ som det skrivs om just nu. Det verkar som de flesta vill förändra något i sitt liv, det är antingen ‘träna mer’, ‘sockerfri månad’ , ‘ringa en vän som mår dåligt minst varannan dag’…’lära sig en ny maträtt varje vecka’…

Jag har ingenting mot förändringar, och tycker inte att det är fel att sätta upp mål…men…något jag reagerar över är hur jag tycker att vi människor ständigt höjer ribban för kraven vi sätter på oss själva. Vi ska vara trevliga, snygga, ambitiösa, framgångsrika, hälsosamma, vältränade, positiva, sociala, ha det fint hemma, en bra vän, ha bra självkänsla och självförtroende, se möjligheter i allt och fy den som klagar!

Det är inte konstigt att vi blir utbrända, deprimerade och känner att det är tungt att gå upp på morgonen. Man blir ju trött bara man tänker på det.

Det vore skönare om man sänkte ribban en smula. Det enda målet jag har är att jag vill lära mig att göra pullups, inom ett år, och hitta något slags jobb till hösten. Resten av tiden tänkte jag försöka sänka kraven och skratta mer. Jag tror livet blir roligare så!

9 tankar om “Mest en massa drabbel

  1. Jag har också tänkt på det där. Våra föräldrar, som nu hår i väggen för att deras arbeten har blivit stressade och ännu mera stressade, de slutar där. Och vid den stressnivån börjar vi våra karriärer. Hur blir det när vi är 65? Dessutom ska man ha ett perfekt, vitt hem, perfekta barn och laga all mat från scratch. Och så ordna fester och vara lovely i största allmänhet, också. Vi måste vara snällare mot oss själva, faktiskt. Hur klichéigt det än låter. DET kan vara ett mål. /Hon som blev inlagd med magproblem och nu tar hela sommaren ledigt

    • Det är faktiskt läskigt hur det har blivit. Jag tror inte våra föräldrar hade sådana krav på sig, även om de också upplevde stress så tror jag faktiskt inte att det var på samma nivå. Och bloggar och FB hjälper nog inte heller tyvärr, eftersom det bli ännu lättare att jämföra och ha sig. Bra att du tog sommaren ledigt!

  2. Så sant det där med att ställa krav på sig själv. Visst är det bra att ha mål, men det ska vara överkomligt. Känner verkligen så nu när man har en liten bebis. Det är så lätt att känna att man ”borde” en massa, och jag tror att det är då det kan bli jobbigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s