Zucchini pasta

image

När jag var i Italien förra månaden så blev jag matlagnings-inspirerad av Reubens släkting Charlotte som vi bodde hos . Hon verkade ha hittat ett enkelt, nyttigt och bra förhållande till mat och matlagning och allting hon bjöd på smakade så otroligt gott. Hennes koncept var ‘keep it simple’ och att använda så mycket närproducerat som möjligt. Charlotte handlar sällan på matbutiker utan nästan bara på marknader, och vet precis vilken bonde hon ska köpa vad av. Det kanske är lite svårare att leva så om man bor i storstaden och inte har någon lokal gubbe att köpa olivolja och tomater av, men som sagt, jag gillade hennes tankesätt kring det hela.

Ett recept som jag tog med mig hem är hennes zucchini-pasta. Det är nog den enklaste pastarätten jag någonsin har gjort, och så gott! Jag bjuder inte ofta på recept då jag inte är speciellt bra på det själv, men here you go – Char’s pasta.

All you need is: olivolja  4-5 zucchiner, två klyftor vitlök, en halv tärning grönsaksbuljong, 50 gram getost

Slice the zucchini and  put it underneath the tap quickly. Put one table spoon of olive oil in a pan and put it on low flame on the hob. When the pan is heated up put the zucchinis in. Cover the pan with a lid. Cook for  a few minutes, and then  add vegetable stock. When cooked take the lid off and let it cook until all the water has gone. Take it off the heat and squeeze garlic on top. Add as much or as little goat cheese as you want, depending on taste. 
Add it to pasta and put black pepper on top!
Ber om ursäkt för engelskan, är världens dåligaste på att översätta.
Jag äter denna rätt med spaghetti gjord utav dinkel, finns här i England på en del ekologiska affärer samt Waitrose. Dinkel är tydligen bättre för oss som är lite känsliga för gluten, jag känner inte av alls något magont när jag äter dinkelpasta till skillnad från vanligt pasta.

4 tankar om “Zucchini pasta

  1. Mmm, låter gott, det ska jag prova! Gillar också hennes tänk kring mat, jag försöker också köpa så mkt närodlat jag kan, men som sagt, det är nog lättare på italienska landsbygden än i en storstad! Och med speltpasta antar jag att du menar dinkelpasta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s