A lovely day

image

Vilken underbar dag mina kära vänner! Solen tittade nästan fram här i London och jag har spenderat dagen med min fina vän Angelika. Hon ska gifta sig i september med sin Dave så det blev mycket bröllopsprat och en hel del property porn! Vi gick runt i området där hon bor och åhade och oooade oss. Drömde oss bort till privata gator med fina hus där det känns som man är på landet fast ändå i stan, med pastellgröna dörrar och grindar och växande blåregn. Helst av allt vill vi bo grannar, gärna brevid varandra så våra barn kan leka och prata svenska tillsammans hela tiden. Tyvärr vill Angelika bo i norra London och jag i södra. Jaja, det får vi lösa på något vis.

image

Alltså, engelska hus, hur mycket jag än pratar skit om dem så finns det en hel del som är otroligt charmigt också. Gammalt men ombonat liksom, fina trädgårdar med massvis av rosor och lavendel. Synd bara att det ska vara så dyrt. Jag har i alla fall informerat Angelikan att det är mycket billigare att bo söder om floden än norr, sådetså!

Hur som helst, en sjukt mysig dag  med en utav mina absoluta favorittjejer. Det är underbart att ha så fina vänner, och det tåls att upprepas – livet skulle vara mycket tråkigare utan dem. Jag kan faktiskt sakna min flatmateperiod med Ida och Angelika – det var så härligt! Tur att jag har dem i samma stad i alla fall.

6 tankar om “A lovely day

 1. Vi kommer antagligen flytta till England nästa år, så vi håller på o kollar hus, inte på allvar än men ändå. Svärmor vet vad jag tycker om engelska hus, så hon var mäkta stolt när hon hittade ett hus som jag älskade! Ja, förutom det knallblå badrummet med heltäckningsmatta, förstås… Men, snordyrt hus, även på landsbygden i Lamcashire!

  • Oj, hur känns det?
   Vi tittar också på hus, vi hoppas kunna köpa något nästa år eftersom vi är så trötta på att hyra då hyrorna i London är så höga, och ja det är dyrt och man måste ha en rätt så stor handpenning för att kunna få ett bra lån.
   Blir det norra England för er?

   • Eh, lite dubbla känslor! Skulle vilja prova på Sverige med familjen ett tag, men det kanske kommer? Är trött på Tyskland nu i alla fall så tar hellre England, plus att vi har makens familj i närheten som kan rycka in som barnvakt o så. Men husen, suck! Vi har ju redan en lägenhet i Preston som vi hyr ut för tillfället, så kan vi sälja den får vi förhoppningsvis handpenningen där. Men man vet ju aldrig! Och yes, det blir norra England för oss.

   • Jag kan förstå att ni vill vara nära familj så ni kan få lite hjälp med Alfred! Och det är ju jättebra att ni har en lägenhet som ni kan sälja, det underlättar ju verkligen för det är inte lätt att spara ihop till 25% av priset på ett hus…

 2. Vänner gör livet värt att leva! Jag har just haft några nedriga dagar och det senaste dygnet med mina vänner suddar ut allt det där. De och solen som äntligen kommit! 🙂 Kram till dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s