A day on the Countryside

Vi har varit i Oxfordshire idag med Mark som fyller 18 år idag. Han ville fira sin födelsedag hemma hos Reubens mormor Liz eftersom han alltid brukade göra det när han var yngre, så vi åkte dit i förmiddags där vi mötte upp Char (Mark’s mor) och Reubens mamma. Vi har haft en jättemysig dag faktiskt, jag tycker Oxfordshire och Cotswolds är så otroligt vackert och Reubens mormor är så otroligt gullig så det går inte att vara på något annat humör än bra mär man är hos henne. Hon är så otroligt tacksam och positiv av sig så det smittar verkligen av sig. Hon påminner mig lite om min egen mormor!

image

Såhär ser det ut när man kör in i Wootton. Hela byn är en conservation area, alltså ett område som ska bevaras och om man vill bygga något nytt så måste det se gammalt ut för att passa in.

image

Här är en liten del av Liz’ trädgård, typisk engelsk med en massa rosor, lavendel och annat som jag inte kan namnet på.

image

Grannen kom över med nybakade scones!

image

image

Mark’s födelsedag firade vi med att äta lunch på en pub utanför Oxford. Maten var god men för Char’ och Mark som bor i Italien tror jag att det var lite av en besvikelse, de var nämligen sugna på en riktig Engelsk publunch men just den här puben försöker vara modern och har börjat försöka sälja medelhavs-inspirerad mat….typiskt! Stay with what you do best säger jag bara.

image

En fin älv utanför puben.

image

Och en fin bil! Hur som helst, vaaarje gång när jag är i Wootton och däromkring så vill jag flytta dit, fast i försej, jag vill nog flytta till de flesta fina ställena jag besöker. Men det är SÅ vackert. Reuben tror att jag skulle bli uttråkad dock, han brukar säga att man inte kan fika i Wootton. Och det stämmer ju, men Oxford ligger ju bara 20 minuter därifrån?

Jaja, fint är det i alla fall. Super-duper-gulligt vart man än tittar! Nu ska jag titta klart på OS-invigningen och äta scones.

9 tankar om “A day on the Countryside

 1. Men! Det ser ut som det England de visade i början av OS-invigningen. 😉 Jag vill också flytta till ett sånt ställe ibland. Då drömmer jag om en liten by i England eller Irland, som typ i Emmerdale! 😉

 2. Åh vilket härligt inlägg! Jag har alltid tänkt att jag vill besöka Oxfordshire (och Oxford såklart!) nästa gång jag är i England. Nu blev jag ännu mer övertygad att jag ska ta mig dit 😀

 3. Känner jag igen att ni käkat på The trout? Vi brukar luncha där om vi ett par gånger om året är i Bicester village och shoppar. Jättemysig pub, men det stämmer nog att de ändrat menyn lite sist vi var där, jag gillar annars fish & chips på puben – mums!

  • Ja det är The Trout! Haha, vad kul att du kände igen dig. Reuben åt faktiskt fish and chips, det var nog det enda traditonella som fanns där. Jag har med varit där en gång innan och tyckte menyn var bättre då. Mysigt ställe som sagt!

   • Jag håller med dig om att menyn brukade vara bättre förr om åren även om det var ett bra tag sen vi var där senast.
    Om du brukar se på “Lewis“ och kanske också gamla “Inspektor Morse“ så kanske du känner igen att de ibland sitter ute på The Trout och tar en öl då de löst sina mord?! Lite kul!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s