Peckham….and peckham!

image

Jag gick ner till Peckham idag och Rye Lane som är en stor och väldigt busy shoppinggata. Här kan man köpa allt, nästan i alla fall. Kycklingar som hänger från taket, frukter och grönsaker i mängder…löshår, peruker, mobiltelefoner, jamaica flaggor, afrokaribisk mat, cocosolja med mera, med mera. Peckham är en väldigt multikulturell del av London…tills man kommer till Bellenden Road, tre minuters promenad från Rye Lane.

image

Och här är det som det går en osynlig linje, och det känns som man är i en helt annan värld. Lattevärlden. Det är SÅ segregerat, på Rye Lane är det väldigt många svarta människor och så fort man börjar gå åt Bellenden Road hållet så är det endast vitt..vitt…vitt. Och bugaboos, caféer med franska namn, gastropubar, en chokladaffär. Mer Cath Kidson vimplar och inte så många upphängda kycklingar. Ja ni fattar grejen. Jag finner detta fascinerande, men även lite skrämmande, att en sån liten yta är så otroligt uppdelad.

Jag gillar båda delarna. Rye Lane för allt det multikulturella (och de bra grönsaksaffärerna)  och Bellenden Road för det goda kaffet!  Best of both worlds.

4 tankar om “Peckham….and peckham!

  1. Det var som i norra London där jag bodde ett tag. Pakistanier på en del, Bangladeshier på en annan. En gata där ena sidan hade turkcyprioter, andra grekdito. Det fanns också en osynlig linje mellan först svarta, sedan mellanösternbefolkning och sist ortodoxa judar. I LA kallar man det inte segregering, utan tvärt om, att man är en ”melting pot” och att man är stolt att ha massor av olika kulturer. Intressant, det där. Mer sådana här inlägg, de är jätteroliga att läsa! 🙂 Kram!

    • Absolut. Samtidigt som jag är rädd för att dem som har bott i Peckham i generationer känner sig utkörda när alla lattemammor flyttar in och deras gamla pubar görs om till gastropubar som många inte har råd att gå på. Men London förändras hela tiden, och det är ju inte lika segregerat som t.ex Stockholm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s