Bit of a contrast

Knappt två timmar tar resan mellan London och Västerås flygplats. Jag spenderar längre tid med att ta mig till flygplatsen och krångla runt där i säkerhetskontrollen än vad jag gör i luften. Men två timmar liksom, det är ju ingenting…och det kändes nästan overkligt att helt plötsligt vara i lilla Kungsör igår.

Skillnaden är ju liksom ganska så stor. På min gata hemma dundrar dubbeldäckarna förbi huset, affärerna är alltid öppna. Det är bilar och människor överallt. Inte så att det blir jobbigt, men det är alltid folk ute. Idag när jag cyklade iväg för att möta upp en vän så såg jag cirka….tre människor . Och en bil. Det ekar nästan, så tomt är det! Och jag vet inte varför men jag blir lätt rastlös i sådana här lugna miljöer, känner att jag måste göra någonting, det kryper i kroppen.

Annars då? Jo,  jag har varit och fikat med gulliga Charlotta och hennes bebis. Vi har några saker gemensamt, både gifta med engelsmän, båda har bott i England, båda har bott i Kungsör (Charlotta flyttade från England till Kungsör men bodde inte i Kungsör innan utlandsflytten) gifte oss på samma datum, samma år….gillar både att rida och springa…hm, ja ni ser – vi har en hel del att prata med och kommer bra överens! 🙂

Annars har jag tänkt på  dessa saker under min andra dag i Sverige:

Sverige är DYRT. Shit vad allting kostar mycket mer! Förutom husen som är lika fina som vanligt. Idyll överallt.  Skogen är fin och det är jättekul att plocka bär. Jag ska göra blåbärssylt! Ordet ‘mys’ används väldigt mycket i svenska språket, mer och mer tycker jag. Man slänger in ‘mys’ lite var som helst, ‘mys-shoppa’, ‘mys-fika’…’mys-frysa’?

Nej, nu ska jag mysa ner mig i sängen, laters!

6 tankar om “Bit of a contrast

  1. Jag kommer ihåg när jag flyttade hem till småstaden efter London. Jösses! från att ha handlat tre på natten i någon liten butik (vi jobbade sent), kunnat gymma, handla, klubba eller vad som helst när som helst till ett ställe där mataffären (då) stängde åtta. Där man var tvungen att planera och aldrig kunde göra spontana saker (tyckte jag då). Men man vänjer sig vid båda… Kram!

    • Det är ganska mycket, men det hjälper ju heller inte att pundet är så lågt just nu heller. Men annars tycker jag att det är dyrt att äta ute på restaurang, att fika, shoppa m.m. I england är det relativt lätt att hitta billiga saker, jag försökte hitta en billig ansiktstvätt på apoteket och den billigaste kostade 90 kr vilket jag tycker är dyrt…jag översätter ju allt till pund! Om jag skulle köpa något liknande på typ Boots så skulle jag definitivt kunna hitta något för cirka £5 .

  2. Också nyfiken på vad du finner dyrt. Jag tyckte inte det var så jättestor skillnad på London och Stockholm – förutom maten i mataffärerna! Usch, det är dyrt att handla mat…

    Och om ordet mys. Hehehe. Jag använder det väldigt ofta. 😉 Dock mest bara mys. Det roliga är att jag har såna där töntiga prydnadsbokstäver som det står MYS på också, haha! Jag köpte dem första sommaren jag reste runt och jobbade på Öland. Där kunde man plocka ihop små, vita, lite shabby chic-aktiga bokstäver, för att bilda det ord man kände för. Såklart jag valde mitt favoritord mys! 😉

    • Kan vara för att jag tänker i pund, och pundet är lågt just nu. Och jag kanske överdrev lite i det här, precis allting kanske inte är dyrare men en hel del. Men typ, mat, äta ute, fika. Jag tror jag förväntar mig att Sverige ska vara billigare då pundet var mycket starkare under många år, när jag flyttade till London så stod pundet i 15 kronor…nu är det nere till typ 10,50!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s