Mamma Karins franska äppelpaj

image

Världens godaste äppelpaj får man hemma hos mamma och pappa i Kungsör, glutenfri är den också och helt beroendeframkallande.

Idag provade jag att göra en sockerfri version och den blev minst lika god. R äter inte socker längre så därför provade jag med ett naturligt socker-substitut som jag hittade på hälsokostbutiken.  Äppelkaka hör till hösten och den här varianten måste ni prova, himmelskt god!

4-5 äpplen

100 gram mjukt smör

1.5 deciliter socker (som jag bytte ut mot Higher Nature Zylosweet  natural xylitol sweetener)

2 ägg

100 gram hackad mandel

Blanda smöret med sockret. Tilsätt äggen och den hackade mandeln. Skala och skär äpplen i tunna skivor. Lägg i en ungsäker form med mandelsmeten ovanpå. Grädda i ugnen i 45 minuter på 175 grader. Servera med grädde eller vaniljsås! Enjoy!

Annonser

6 thoughts on “Mamma Karins franska äppelpaj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s