Provence…italien….eller både och?

SONY DSC

Jag känner mig lite stressad över allt jag vill göra innan bebisen kommer. Reuben blir lite ledsen eftersom han tycker att jag uttrycker mig som att mitt liv ska ta slut. Det är kanske inte så jag menar – men jag är nog rätt rationell och förstå att livet kommer att förändras rätt radikalt i juni.

Något vi båda vill göra är att resa innan den lille kommer. Reuben börjar ett kontrakt med ett amerikanskt företag i vår, så han kommer arbeta hemifrån, eller wherever pleases him, bara han har dator och internetuppkoppling. Så bra. Det betyder även att han kommer arbeta hemifrån under sommaren när bebisen är här. Jag är så tacksam för det.

Men hur som helst. RESA. Vi ska defintivt till sverige i vår, antagligen i mars, men vi vill också ner till Europa. Vi båda älskar ju italien där Reuben har sin släkting Charlotte, och så är vi även inbjudna till vänner som bor i Provence. Nu är frågan…

Hur mycket orkar man? Med British Airways får man flyga fram till v36, men vi hade nog tänkt att åka senast i april. Reuben hade som ide att vi kunde både åka till Provence och Padova i italien, och köra bil mellan, men jag tror det blir för mycket.  Över sju timmars bilresa vet jag inte om jag orkar, dessutom kör de som dårar på motorvägarna i italien vilket jag inte tycker skulle kännas så himla bra….

Anyway, ni som har erfarenhet. Vad skulle ni göra? Hur mycket  orkade ni?

Jag längtar i alla fall till italiensk glass….arkitekturen…havet…och solen. Åhh….

SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC SONY DSC

Det lär nog inte bli någon bergsvandring i Cinque Terre i alla fall! Så dum är jag inte.

17 tankar om “Provence…italien….eller både och?

 1. Jag tror jag slutade resa när jag var runt v. 24-26. Tror säkert jag skulle ha ”klarat av” att resa längre, men för mig kändes det som en onödig risk. Jag tyckte det var mysigt att bara få vara hemma och boa in mig på slutet. Vilken resa ni än planerar så får ni försöka att inte planera in för mycket, typ som att bila mellan Italien o Frankrike. Tror inte du skulle tycka det är så himla kul… Ta den resan som ni känner för, ni kommer resa alldeles utomordentligt bra med den lille också, under de första två åren kostar han ju inte så mkt eftersom han inte behöver eget säte! Jag menar, semester i Provence hos några vänner skulle jag lätt ha kunnat göra med Alfred vilken ålder som helst! Men det beror ju också på hur väl ni känner dom vännerna o om ni kan vara er själva? Små bebisar är ju väldigt anpassningsbara o så länge han är med er så trivs han nog! Så ditt liv tar absolut inte slut, en bebis betyder bara att du aldrig mer kommer kunna slappna av på ett flyg o att du aldrig mer kan flyga med lätt handbagage utan 10 extra blöjor utifall att… 😉

  Och du, italiensk glass… mmmmmm!

  • Det har du nog rätt i. De som vi känner i Provence är ett äldre par som är god vän med Reuben och hans familj, tror nog inte jag skulle känna mig helt bekvämt att ta med en bebis dit! Eller jag vet inte, det är ju så svårt att veta hur allt kommer att kännas i förväg.

   Men italiensk glass alltså…åh…

 2. Har rest, tränat, varit lika aktiv som vanligt under graviditeterna. Graviditet har inte hindrat mig att göra det jag vill. Inte efter heller. Det är nog mer en kostnadsfråga att resa med många barn. Men med ett är det inga problem. Särskilt inte att resa till medelhavsländerna.
  Jag skulle nog inte åka bil den sträckan ens som ogravid. Men jag är sjukt bilrädd. Men är det motorväg är det väl inga problem.
  Både du och jag är ju smått träningsnarkomaner. En stark vältränad kropp klarar en grav bättre. Sedan kan man ju inte förutse foglossning eller andra gravrelaterade problem
  Kram

  • Italienska motorvägar tycker jag är jätteläskiga. De kör så fort och ligger alltid i häcken på varandra. Så det undviker jag helst! Jag är lite rädd för att min foglossning ska komma tillbaka bara, den hade jag ju tidigt och som tur var försvann den, men den kan ju komma tillbaks.

 3. Jag fick ju med min bebis i juni förra året och minns att jag var ganska OK att göra en massa grejjer under slutet på våren. Jag tror definitivt att du kan åka på semester men som en person skrev här ovan så vet man aldrig hur det blir med foglossning tex. Jag hade inga krämpor alls men de sista tre månaderna började jag få foglossning och då var det inte lika roligt att vara out and about:-) Men låt inte en graviditet eller barn hindra dig från att göra det du vill; Lyssna på din kropp och vad du vill och orkar och sen kör du bara på!

 4. Vad härligt med resplaner!!! Bilden från vandringen är ju bara för underbar! 🙂 Jag känner igen mig själv under min första graviditet från det du skriver. Allt var så långt borta, så overkligt. Jag hade svårt att greppa det och utveckla några djupare känslor för barnet i magen. Jag var verkligen inte den som gick runt i rosa moln och klappade magen hela tiden, utan försökte hålla känslorna borta. I alla fall fram till runt vecka 30. Jag tänkte ofta på framtiden som om livet skulle ta slut när barnet kommit och det gör det ju på ett sätt. Men bara så mycket som du själv tillåter det att göra. Ni kommer visserligen ha en liten person som kommer ligga på prio 1 och som ni kommer behöva ta hänsyn till, men man kan göra ungefär samma saker som innan bara man tillåter sig själv att inte begränsa sig själv. Det tog många månader innan jag förstod det, men så var bebisen sjuk också och jag var extremt smittorädd på grund av det. Jag hade nog orkat resa ett bra tag in på graviditeten, trots att jag hade mycket problem med foglossning. Tänk bara på att inte överanstränga dig och boosta ditt immunförsvar innan ni åker, för det är inte kul att vara dundersjuk speciellt i slutet av graviditeten och flygplatser är en härdsmälta av virus och bakterier. Graviditeten gör dessutom att sjukdomarna håller i sig längre när du väl får dem.

  • Åh vad skönt att du skriver det! Jag tycker att det är så overkligt att jag nästan tycker det är jobbigt att prata om det. Och jag kan tycka att det är jobbigt att alla andra vill prata om det…även om de bara menar väl. Och det där med att ha några djupa känslor, eehhh NEJ – jag fattar ju inte ens knappt att den finns än.

 5. Res!!! Lite sol och värme kan väl inte skada? Och det viktigaste är väl att mannen är medveten om att man kanske inte orkar så mycket som normalt. Sen beror det väl på vart man reser. Nu vill du ju resa till länder i Europa, där faktiskt sjukvården är bra. (Fast de kommer du troligtvis ändå inte se från insidan!) Det är ju inte heller länder som du behöver speciella vaccinationer till.

  Jag är vecka 29. Förra helgen var jag i Sverige och imorgon reser jag till Madeira imorgon för 10 dagar. Har allt planerat att vandra lite, åtminstone lite kortare vandringar på 10-15 km. Jag blir ju anfådd för minsta lilla och orkar inte alls lika mycket som tidigare, men jag tror och räknar med att det skall gå bra. Jag försöker gå till och från jobbet vilket blir ca 6 km ett par dagar i veckan dagen nu, så det bör gå. Flyg som bara tar några timmar är inga problem, men skönast tycker jag att platser vid gången är, eftersom man inte sitter så inklämd och kan sträcka på benen lite.

  Eftersom jag behövde läkarintyg redan from v. 28 (med portugisiska TAP – de är lite översensibla vad gäller gravida…) var jag hos läkaren imorse och hon hade absolut inga invändningar. Jag skaffade ett slags höftbälte som skall stödja ryggen och hålla ihop höfterna. Och en hög med böcker om det inte fungerar att röra sig så mycket och jag behöver vilodagar istället. Visst – det kan bli så att sambon får vandra själv och att jag läser böcker i hotellträdgården, men hellre det än att vara kvar hemma i regn och rusk när kropp och själ bara skriker efter lite sol!

  Men det är ju väldigt individuellt vad man klarar. Planera så flexibelt det går. Vi har gjort så att vi bara bokade flyget först. Skulle jag av någon anledning inte kunnat flyga hade flyget fått förfalla, och det hade varit surt att förlora pengarna, men värre än så är det inte. Vi bokade hyrbil som är avbokningsbar till dagen innan. Likadant med hotellen – alla bokade direkt över deras egen hemsida med avbokningsmöjlighet tills samma dag. Och hur dagarna ser ut kommer vi veta först i efterhand!

  Funkar det inte så är det bara att acceptera och göra det bästa av situationen (=inte göra allt man planerat, ta dagen som den kommer, eller i värsta fall låta resan förfalla om komplikationer skulle inträffa strax innan.) Jag skulle nog inte planera in att man inte kommer orka resa alls redan från början, för det vet man ju inte i förväg. Funkar det så är det underbart!

  Lycka till!
  Julia i Tyskland

 6. Jag orkade ingenting som du vet… Dåligt exempel. Skulle aldrig flyga i v36! Kul om man börjar föda i luften liksom? Skulle inte resa utomlands efter v.25 om det inte var på liv eller död, men det är ju jag… Vi var till Öland i v32 kanske. Åka bil långt var inga problem. Kunde även gå rätt bra, men långsamt. För mig var ju bästa tiden mot slutet.

  Avvakta och se? Alla graviditeter är olika!

 7. En före detta finsk kollega åkte på jordenruntresa tillsammans med sin man och deras 8 månaders son och de gick hur bra som helst. De hade redan planerat och fixat resan när hon fick reda på att hon var gravid så det var bara för lillkillen att hänga med:-) Allt går med lite jävlar anamma och planering.

 8. Vet inte hur det känns med att vara gravid och resa, men oj så härligt det lät! Alltihopa! Hoppas ni kommer iväg på något som känns bra och att det inte blir jobbigt för dig. Kanske stanna längre så att ni kan ha mer vilodagar t ex. Vad det än blir förstår jag att du längtar efter sol och värme!

 9. Jagh tycker absolut ni ska resa på en liten baby moon innan bebis kommer! Mitt råd är att boka flygbiljetterna men inte så mycket mer, för det är ju svårt att veta hur man känner sej i förväg. Ha inte så många måsten utan ta det som det kommer. Kanske orkar du hur mycket som helst elller så är du mer i behov av en slappa och ta det lugnt semester – oavsett så är det ju underbart med nya miljöer och varmare breddgrader! Skulle dock skippa den långa bilresan om möjligt, värme, hårt bilsäte, motorväg och 1000 kisspauser är förmodligen inte vad du kommer vara sugen på även om det såklart är genomförbart 🙂 Lycka till med resplanerna! Och du en sak till, att resa med liten bebis är faktiskt lättare än vad man tror så släpp pressen att du ska hinna allt du inte gjort innan bebben kommer. Dom sover så mycket i början och att du alltid har mat med dej (om du helammar) underlättar verkligen när man är på resande fot! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s