Dagens lyckobesked

Om man bor i London och hyr så förstår man den glädjen jag känner idag.

Vår hyresvärd, eller landlord som vi säger ringde precis med besked att han kommer hit i morgon för att mäta våra fönster, eftersom vi ska få dubbelglas i vardagsrummet, det rummet som vi ska göra om till vårat sovrum. HURRA!! Just nu har vi bara enkelglas som dessutom läcker in luft, när man sitter i soffan känner man hur det faktiskt blåser in. I köket samt i det rummet som är vårat sovrum nu men som vi ska göra om till gästrum/barnrum har redan dubbelglas, men inte vardagsrummet eller kontoret.

Dubbelglas kommer  även hjälpa oerhört mycket även som ljudisolering. Vi bor på en gata där det åker dubbeldäckare minst var tioende minut så man får alltid ha tv:n på extra hög volym för att kunna höra något. Yes, this is life in England. Och om vi ska ha det som sovrum så vill man ju inte bli väckt av bussar!

Jag tycker att det borde vara olagligt att hyra ut utan ordentliga fönster, faktiskt, men som bostadsmarknaden är i det här landet så får man hyra ut vad som helst, bara det finns väggar och tak i bostaden.

Men men. Hur som helst. DUBBELGLAS – wonderful! Ni i Sverige förstår nog inte vad jag är så glad för, men att en landlord någonsin skulle investera i en bostad som de själva inte bor i är högst ovanligt….

12 tankar om “Dagens lyckobesked

 1. Jag förstår dig väl! Visserligen hade vi tvåglas i Bryssel men även där är enkelglas väldigt vanligt och flera av mina vänner där har det. Man ser hur folk har is på insidan av sina fönster på vintern… Och även om vi då hade tvåglas så kom mycket av gatljuden in så med enkelglas… GRATTIS!

 2. Åååh vad bra med dubbelglasen! Och som sagt, skönt med ljudisoleringen också. Jag har ju faktiskt ”bara” dubbelglas i min lägenhet, inte trippelglas som annars ju är ganska vanligt i Sverige. Eftersom jag är van med trippelglas tycker ju att mina är för dåligt isolerade både vad gäller ljud och drag. Men å andra sidan, jämför jag med mitt fönster i London är det ju mycket bra. 🙂

  Så, skönt!!

  • Ja helt fantastiskt skönt. Jag har liksom oroat mig lite för hur vi ska kunna ha det rummet som sovrum med all trafik utanför och så mycket som det drar, men nu löser det ju sig, och i tid också verkar det som!

  • Nja, inte helt självmant. Jag har pratat med honom om att sätta in secondary glazing (billigare version av double glazing) och undrade om han kunde hjälpa till och betala för det. Det är mycket billigare än double glazing men inte lika bra. Så han sa att han skulle kolla upp hur mkt ‘riktig double glazing skulle kosta och nu har han gjort det och tycker tydligen att det kan vara värt att fixa det, så det är så bra!

 3. Grattis, jag kan förstå precis hur glad du är, det är som du säger ovanligt att landlords investerar några större belopp i de bostäder de hyr ut. Kanske har den kalla vintern fått honom att inse att han nog får ta fram plånboken om han ska få några hyresgäster i framtiden om det är så här framtida vintrar ser ut.

  • Ja, speciellt då han har bott här själv så han är mycket väl medveten om hur dragigt det blir på vintern. Nu hoppas jag bara att han inte ändrar sig när han inser hur dyrt det är med dubbelglas!

  • Ja, speciellt då han har bott här själv så han är mycket väl medveten om hur dragigt det blir på vintern. Nu hoppas jag bara att han inte ändrar sig när han inser hur dyrt det är med dubbelglas!

 4. Kan också förstå dig helt klart! Vi har bara englasfönster i vår lägenhet här i Bryssel och jag hoppas verkligen att vi byter innan nästa vinter. Vi har egentligen inte frusit så mycket trots en relativt kall vinter eftersom lägenheten i sig är ganska varm men jag bävar för vår värmekostnadsräkning när den kommer i höst (de läser av elementens mätare en gång om året). Dessutom är fönsterna värdelösa att ha öppna eftersom det inte går att spärra dem – alltså står de bara och slår helt vidöppna eller så slår de igen om det kommer en vindpust…
  Vi hade en fönsterkille här för några månader sedan och han ringer med jämna mellanrum (senast ikväll!!) och undrar om vi har bestämt oss… O är lite småsnål och får aldrig ändan ur vagnen att kolla upp andra fönsterföretag. Dessutom är han uppvuxen i ett hus utan varken centralvärme eller dubbelglas i Spanien och det blir KALLT på vintern!!! (och även nu till påsk när vi var där var det kallt – går alltid runt och huttrar inomhus, hatar det)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s