London i maj

image

Hej på er, det var länge sedan…nu igen. Tröttheten och avsaknaden på inspiration kom i vägen. Jag sover så otroligt dåligt på nätterna så att jag vissa dagar har svårt för att forumelara en mening eller hålla en konservation. Tydligen är det min kropp som tränar sig på att hålla sig vaken, himla onödigt tycker jag!

Men jag har i alla fall kunnat njuta av grönskan här i London under denna månad. Trots att vi har haft alldeles för mycket regn, så har solen tittat fram några gånger i alla fall. Men sommaren känns fortfarande rätt långt bort, precis som förra året och R tjatar om att flytta till Italien igen…

image

Regnet gör ju i alla fall att allting grönskar. Som i min park till exempel!

image

R och jag har börjat gå ut på kvällpromenader här i området. Jag blir långsammare och långsammare, och känner mig så TUNG. Jag tyckte nog att tredje trimestern var den bästa fram till två veckor sedan, då magen liksom verkligen började vara i vägen. Ta på sig skor, strumpor är sjukt jobbigt. Promenera upp för uppförsbackar känns som ett maratonlopp, vända sig i sängen gör nästan ont och ibland kan jag inte göra mycket mer än att bara sitta ner. Som en flodhäst. Två veckor kvar nu till beräknat födelsedatum föresten, även om jag är helt säker på att han kommer att vara sen.

imageter

Det där med att äta varierad och nyttig kost är inte något jag har klarat av under denna sista delen av graviditeten. Jag är inte den som längtar efter gröna bönor längre, utan snarare kolhydrater och socker. Och MJÖLK! Jag dricker mjölk i mängder. Och älskar Kellogs Special K Red Berries, äter flera paket i veckan.

Fotot är från en lite finare stund än mina Kellogs-orgier på soffan, nämligen Afternoon Tea på Sketch med mamma och pappa när de var här på besök. Så gott och himla trevligt. Mamma och pappa tog även ett glas champagne för att göra det ännu trevligare!

Förstår inte gravida som orkar träna fram till vecka 40 eller de som springer runt med små skinnbyxor på höfterna fram tills de ska föda.

image

När jag inte äter flingor eller rostat bröd kan det även bli pannkakor. Mjöl och socker liksom, en höjdare.

Bland maten och andfådda promenader så har vi även gjort klart det sista för bebisen, gått på andra delen av vår föräldrakurs där vi fick lära oss att byta blöjor med pesto i, diskutera samsovning (som tydligen inte är rekommenderat här i England) och en hel del annat. Jag har varit på några fler träffar med mina nyfunna preggo-friends här i området och haft besök av min barnmorska som från och med förra veckan kommer hem till mig när det är dags för check up. Det är faktiskt riktigt lyxigt att kunna ligga på soffan medans hon letar efter bebisens olika kroppsdelar, lyssnar på hjärtljud och tar mitt blodtryck.

image

Vi har även diskuterat framtiden lite här hemma och igår åkte vi upp till Woodstock i Oxfordshire där Reubens mormor bor. Hon ska sälja sitt hus då hon numera bor på ett hem, vilket Reuben inte är speciellt glad över, och han funderar på att köpa det, vilket skulle innebära en flytt från London ut på landet någon gång i framtiden,  kanske när vår son är i skolåldern. Det har några absoluta fördelar, vi skulle få ett stort hus i en väldigt fridfull liten by på den engelska landsbygden, cirka en 1 h 30 min från London och en kvart från Oxford. Skolorna är otroligt mycket bättre där i jämförelse med sydöstra London och ja…det är helt enkelt väldigt annorlunda från Peckham.

MEN. Alltså, jag trivs ju här i storstaden trots att det är skitigt och galet med knäppa människor, samtidigt som jag är lite smått kär i den engelska landsbygden. Och även om London är ganska nära, bara en timma med tåg från Oxford så är det ändå en helt annan värld. Väldigt vackert men också ganska….tråkigt?

10 tankar om “London i maj

 1. Gud ett sånt vackert träd! Finns det på riktigt? Vilken sagobild!
  Jag, som den lantis jag är, tänker förstås KÖP HUSET NU GENAST FINNS DET NÅGOT ATT FUNDERA ÖVER men det är klart att det gör för den som trivs i storstaden. Det är som sagt en annan värld.
  Låter inget vidare att vara gravid så där i slutskedet…

  • Ja trädet finns på riktigt, fast det är utblommat nu tyvärr! Det är något slags japanskt körsbärsträd…

   Angående huset, vi kommer nog att köpa det om vi får ett bra pris. Vi skulle inte ha råd att betala fullt marknadspris för det, där ute i Oxfordshire är det nämligen Londonpriser som gäller och huset är stort!

 2. Jag är född i en by med 250 invånare. Det var den bästa platsen att växa upp i, så mycket frihet och trygghet. Landsbygden är absolut det bästa stället för barn att växa upp i, förhoppningsvis långt borta från alla gäng och dåliga influenser. Däremot tror jag inte att jag personligen kommer att flytta ut på landet igen, inte som jag känner nu iallafall, och eftersom jag inte har barn behöver jag inte ta den sidan i beaktande. Jag tror jag skulle få allvarlig lappsjuka om jag inte hade möjlighet att åka in till London på max 40 minuter:-)

  • Ja, jag är också uppväxen i en liten håla på 8000 invånare och jag har alltid sagt att jag vill inte att mina barn ska behöva växa upp på en sådan liten ort, då det finns baksidor till det med. Visst det kan verka idylliskt och fint på alla sätt och vis men jag upplevde många baksidor till det också.

   Samtidigt så känns det svårt och dyrt att bo med barn i London, dyrt att köpa hus, dyrt om man måste skicka dem på privatskolor etc. Alla de problemen skulle vara borta om vi fick huset till ett bra pris…

   Sen är ju den engelska landsbygden lite annorlunda mot den som finns i Skandinavien, det blir ju aldrig någon glesbygd på något vis, människor i byn pendlar till sina jobb i London, Woodstock har en del restauranger, kafeer och pubbar och Oxford som ändå är en ordentlig stad ligger inte alls långt bort.
   Det jag nog skulle sakna mest med London var människorna och ‘the diversity’. Där ute på vishan är det liksom mysigt och trevligt men lite ‘same same’ om du förstår vad jag menar?

   • Känner igen det så! Växte också upp i en byhåla och kände att jag verkligen inte ville ha med den att göra när jag väl flyttat. Men nu funderar vi också på att flytta ut lite utanför stan. Slåss med liknande tankar som dig om att lämna storstaden, fast vi har förstås inget hus på gång än. Tänkte också mycket på privatskola innan, men nu när E fått plats på en vanlig skola och efter att han gått på en vanlig nursery så känns det inte lika hemskt med det längre. Det finns ju bra och dåliga inom båda och alla mina fördomar om icke-privat slogs mer eller mindre i spillror på vår gamla nursery.

   • Ja. svårt det där. Och som du säger är det inte endast postivt med privatskolor heller, absolut inte! Det är därför jag skulle vilja slippa det…tycker att barnen blir alt för segregerade i tidig ålder om de börjar på privatskolor.
    Just primaryschools behöver man nog inte oroa sig för så mycket, det är nog mest när de ska börja secondary som jag har förstått att det blir väldigt annrolunda!

 3. Men oj ar det bara tva veckor kvar till BF nu?! Det marks at tjag varit borta fran bloggarna ett tag. Tiden rackte inte till… men nu har jag mer av den varan igen :-). Vilka otroligt vackra foton fran London! Jag riktigt langtar dit! Men du, vilken grej anda att ha mojligheten att flytta ut pa den vackra engelska landsbygden i framtiden. Det ar val inte ett absolut maste att ni flyttar dit aven om ni koper huset. Det gar ju att salja igen … Men om ni har mojlighet att kopa det sa oppnar sig ju en hel massa olika mojligheter for framtiden! Oxfordshire har jag daligt med erfarenhet av och aven jag gillar ju att bo i en stad (fast bristol da ju…) men jag tror att livet i en by pa landet i england kan vara riktigt mysigt det ocksa. Fast det ar klart… det ar ju inte som att bo mitt inne i London! Tal att tankas pa helt klart.
  Kram!

 4. TVÅ VECKOR! Herregud. Alltså NÄRSOMHELST. Wow.

  Varierad kost. Skitsamma. Jag var glad att jag slutade kräkas i v32 och kunde äta viss mat. Var oxå sugen på mjölk sista tiden. Drack varje kväll. Tur, för det hjälpte även mot halsbrännan från helvetet.

  De rekommenderar inte samsovning här heller, men vi sover med V än. Han vägrar sin säng. 9 månader om en vecka… Förövrigt gillar han att vakna var femte minut på natten. Jag får psykbryt.

  Har ni packat förlossningsväskan? Är du redo? Sista tiden ska väl vara extra tung för att man ska längta lite extra… Tror jag.

  Victor föddes 7/9 och var beräknad till 3/9. Fantastiskt att inte gå mer över tiden än så. Hoppas samma för dig!

  • Jag vet inte om jag är redo för bebis, bara väldigt redo att slippa vara gravid!
   Ska packa väskan snart…måste göra det, det har jag sagt i flera veckor nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s