Oh the glam

10 dagar kvar till DUE DATE, eller beräknat förlossningsdatum.

Och jag kan inte vänta tills denna graviditet är över. Gud vad trött jag är på att vara tung, osmidig, långsam och svullen.

Jag spenderade eftermiddagen till att leta skor som jag kan klämma i mina heffaklump-fötter i. De är SÅ svullna. Svettade mig igenom de flesta breda skor i en skobutik. Tog en glasspaus, traskade vidare till nästa butik och lyckades sedan hitta ett par flipflops som passade. Gick hem genom parken som vanligt, och en promenad som i vanliga fall tar 20 minuter tog nog 45-50 minuter den här gången. Allt gjorde ont!

När jag väl kom hem så hade en hylla ramlat ner och med den två fina snappglas som var en bröllopsgåva till Reubens morfar och hans svenska mormor från deras svenska släkt, på 1930-talet. Jättefina, handmålade. I kras. Kanske går att limma men det känns så tråkigt.

10 minuter senare rev katten mig, Reuben blev sur på katten och jag började storböla. Tänkte att jag kommer ju INTE lyckas ta hand om en bebis när jag känner mig som ett stort barn själv.

Eftermiddagen avslutades med att jag blev nedstoppad i sängen med choklad och serien Modern Family. Kvällen blev också väldigt mycket bättre då vi gick och åt hamburgare på en lokal pub som har bra mat och är dessutom nyrenoverad, så den är väldigt mysig. Men fy, vad känslosam jag har varit idag. Längtat hem till Sverige och mina föräldrar och bara kännt mig väldigt skör och känslig, och svettig och illaluktande och allt det där som hör till en nästan avslutad graviditet. .

13 tankar om “Oh the glam

 1. Kämpa på! Sista tiden är inte kul och jag hoppas, hoppas att du slipper gå över tiden. Har ett litet knep som min svärmor, som är massör bla, lärde mig: Ungefär två fingerbredder över fotknölen på insidan av benen hittar du en rejält öm punkt troligtvis. Massera den. Kan hjälpa till att få igång förlossningen och nu är du så långt gången att det är OK. Detta hjälper även för mensvärk! Om det funkar? Ja, vad vet jag! Har använt mig av det och fött mina barn innan beräknat datum 2 av 3 ggr.

 2. Lilla gumman. Det är ok. Gråt och ynka. Det är ok. Och du kommer bli en kanonmamma. Tvivla aldrig på det. Kram

 3. Jag fick tipset att veckorna innan due date, sitta pa golvet med ryggen mot en vagg, halarna mot golvet och knana uppat (forstar du?!) och sen krysta nedat. Det kan luckra upp och satta igang forlossningen. Vet inte om det funkar, men jag fodde 10 dagar for tidigt iaf! 🙂 Och hall ut, nar bebisen kommer ut forsvinner allt det onda (lite annat kommer istallet, at mycket fiber och torkade aprikoser sa magen haller igang, du vill INTE bli forstoppad efter forlossningen!!!) och da kanns allt mkt lattare. Men hormoner kommer du fa rakna med da ocksa, jag har aldrig gratit sa mycket som nar jag var nyforlost! 😉

 4. Åh stackare. men snart är det över! Håll ut! Man FÅR känna sig som du gör nu.

  Jag känner mig tung, osmidig, långsam och svullen fast jag INTE är gravid… 😉

  KRAM!

 5. Åh, sista veckorna är inte roliga alls men håll ut! och det är OK att gråta och känna sig som ett stort barn ibland, det påverkar inte alls din förmåga att vara en mamma 🙂 kram

 6. KRAM! Vi som varit gravida en fullgången graviditet vet precis vad du menar, och det är INTE kul… (Även om sista tiden var min bästa tid eftersom jag mådde mindre illa då). Jag köpte oxå nya skor, kunde inte böja mig utan att jag nästan kräktes. Fy. Kan bara säga såhär: ju värre graviditet och tungt nu, ju mer lättad kommer du vara om senast 18 dagar! Även om första tiden är pisspissjobbig.

  Fan, försökte peppa men tror inte jag lyckats. Även om det ”hör graviditeten till” att vara svullen, trött, känslosam osv så betyder det INTE att det är lätt eller att man ska ”njuta”. Avskydde allas ”njut nu sista tiden” (och även så fort bebisen fötts ”njut av första bebistiden nu”). Det är ok att ogilla både graviditet och första tiden hur mycket man än älskar barnet – allt det där är bara ett nödvändigt jävla ont!

 7. Usch det later som en riktigt skitdag! Sa trist nar allt hopar sig pa samma dag och inget blir ratt. Men kvallen later bra mycket mysigare och Modern Family kan ju lyfta det mest daliga humor!
  Kanner igen den dar kanslan av att ‘jag kommer aaaaldrig fixa ta hand om en bebis’ men det gor man ju! Nemas problemas :-). Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s