Fail

Hur det gick med passfotot?

Urdåligt. Fattar inte hur man ska få en 1-månaders bebis till att vara vaken, se in i kameran och ligga still..och inte gråta, på samma gång. Speciellt när denna bebis placerades på ett hårt och kallt golv när fotot skulle tas.

Alltså, ni andra som lyckats fixa pass tidigt till era barn. Hur gjorde ni? Det känns nästan som en omöjlighet!

9 tankar om “Fail

 1. Haha! Victor var 1mån och 1 vecka när vi fixade pass (tror jag? Det var i oktober iallafall och han föddes i sept…). Inga problem att hålla vaken, vår bebis sov ju aldrig. Det var lite svårt att få honom att kolla i kameran om man säger så… Men det gick snabbt, på ett par minuter. Han var så stark i nacken från start. Däremot fixa spanskt pass var meckigare, och då var han ändå typ 3 mån. Han bara grinade hela tiden åt fotografen!!

 2. Hej Sofia. Om det är till ett brittiskt pass behöver bebisen inte vara vaken. Vår dotter stensover på sitt, tre veckor gammal. Det var snart två år sedan men tror inte det ändrats!

 3. Det är så jobbigt det där och några månader senare ser det inte ens ut som samma bebis.

  Svenska passet var knepigt, försök sitta på en hög pall med en plastskärm emellan dig och din 1 månad gamla bebis som ska hålla upp huvudet själv (???) Dessutom går kameran på en timer så det tar 10 sekunder innan bilden tas!

  För Brittiska passet lade jag ett vitt lakan över babysittern och tog bilden själv. Jag skrev ut den hemma med fotoskrivare men man kan säkert gå till Boots eller en fotoaffär för att få bilden utskriven i rätt format.

  Children aged five and under do not need to have
  a neutral expression or to look directly at the
  camera. Babies under one don’t need to have
  their eyes open. If the baby’s head needs to be
  supported, the supporting hand must not be seen.
  All other photograph standards must be met.

  Klicka för att komma åt dg_174925.pdf

 4. som Emma skriver för brittiska pass behöver bebisen inte ha öppna ögon (för 14 månader sedan iaf när vi skaffade barnpass senast). Och vissa fotografer tar och ”fixar” ens hemmatagna passfoton (klipper till rätt storlek osv), tänk på att man ska ha ljus bakgrund (muslin square el lakan) och att Oscar ska ha rel starka färger på kläderna så inget vitt. vi gjorde så med vår första O och det gick bra att hitta ett passfoto bland 30 som vi tog 😉

 5. Men du jag undrar om de maste ha oppna ogon har i england? Jag ar ratt saker pa att de sa att det var ok om bebisen sov pa fotot. Men det kanske ar svenskt pass ni haller pa att fixa? Sa fin han ar den lille!! Det later som om ni njuter av familjelivet :-). Kram fran ett valdigt varmt Bristol!

 6. Jag har också hört att för brittiska pass behöver inte babyn ha ögonen öppna vilket ju gör det så mycket lättare. Men varför skulle han ligga på ett golv?? För Vs svenska pass (spanskt ej fixat än…) var det jättemeckigt eftersom han lyckades somna på vägen till polisstationen (5 minuters bilfärd) och vägrade öppna ögonen. När han väl vaknat, skulle jag försöka hålla upp honom men hans nacke var fortfarande inte stark nog så huvudet hängde ju ner… Har hört att på andra polisstationer kan man få sitta på en pass men jag stod upp med en vit bakgrund mellan mig och V, inte det lättaste att manövrera!
  Jag var på en mamma-baby-gruppträff igår och vi snackade mycket om medborgarskap och pass, en brittisk tjej kan inte ”ge” sitt brittiska medborgarskap till sin son för hon föddes i Sydafrika och fick sitt medborgarskap genom sin pappa. Trots att hon bott över 20 år i England och känner sig brittisk, så är hennes medborgarskap av ”andra klassen”. Som tur är är fadern spanjor så sonen kan få spanskt pass. En rysk tjej med belgisk make kan inte ge sitt medborgarskap heller till sonen så hon måste ansöka om visum för honom varje gång de ska åka och hälsa på mormor och morfar i Ryssland! Intressant, olika regler för medborgarskap, pass (och PASSFOTON!) i olika länder!
  Lycka till och fortsätt att njuta (om Oscars mage blivit bättre?)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s