Baby hangout

nct

 

Idag efter en svettig morgon med en massa skrik och ett doktorsbesök för att få hjälp med Oscars mage så begav vi oss till parken för att möta upp våra vänner från föräldrakursen.

Oscar var rätt grinig på grund av magont och övertrötthet, jag var svettig, hungrig och trött och hade dessutom tandkräm kring munnen men det var himla trevligt att få sig en ordentlig pratstund med de andra nyblivna mammorna. Deras bebisar var också rätt griniga så jag kände mig inte helt ensam om den saken, så att säga. Men vad himla bra det är att ha mammavänner som går genom precis samma sak som en själv. Våra bebisar är väldigt jämngamla, Oscar föddes först och de andra kom nästan bara några dagar efteråt. Faktum är att jag stötte på två utav tjejerna på sjukhuset!

En annan sak som är rätt kul är att Oscars små kompisar är väldigt internationella. Det är Oscar själv som är svensk/engelsk, sen har vi lilla H som är brittisk/australiensk, C som är fransk/amerikansk, R som är engelsk/japansk, B som är engelsk/karribisk och A som är den enda vars båda föräldrar kommer från England.

Nu är det helg och jag hoppas få vila lite, veckan har varit så intensiv. Någon gång kanske jag börjar blogga om annat än bebis, men just nu är det lite svårt då all vaken minut liksom är BEBIS, BEBIS, BEBIS!

Mvh,

Trött bebismamma

2 tankar om “Baby hangout

 1. Precis så är det: allt är bebis bebis bebis och man vill helst hänga med andra i samma situation… Det hade jag inte riktigt förstått innan.

  Hur går det med magknipen? Har du ändrat kosten? Testat mjölkfritt? Förlåt om jag tjatar, men det hjälpte verkligen på V. Vi började med mjölkfritt först då han var 2 mån eftersom alla sa att ”magknip är normalt för en bebis”. Jo, det är det, men det går också att minska den. Maila om du vill ha mer tips eller undrar om något… Är ingen expert, förutom att V hade skitmycket magknip kopplat till då han åt.

  Oavsett: det blir bättre! Om ett halvår eller mindre är det liksom borta. Och sen slutar de kräkas en massa oxå, jätteskönt.

  Jag svamlar som vanligt…

  Kram till dig och hoppas du får vila denna helg!

 2. Hi hi, jag störs absolut inte av dina bebis-inlägg, bara roligt och intressant att läsa om hur ni har det med Oscar!! Den där filten är så fin och fotot är underbart, en liten internationell treklöver! Jag älskar det med Bryssel också, att det är så internationellt! V möter varje dag andra barn som är precis som honom, olika språk, olika kulturer – så berikande! Hans mexicanska barnflicka och han har lärt känna en mexicansk-polsk (!) familj på lekplatsen och enligt vår barnflicka leker han och sonen varje dag tillsammans! På dagis finns det en grekisk-italiensk flicka, japansk-engelsk etc etc. Underbart!
  Åh, hoppas att Oscar blir bättre i magen!! Som tur var hade vi inte det problemet med V, men det är ju absolut ingen garanti att nästa barn inte får magproblem. Har det pratats om det kan vara reflux (om han kräks mycket? V kräktes nästan inte alls… tills han började på dagis och var förkyld varannan vecka, då var det kaskadkräkningar som gällde eftersom han svalde snoret / slemmet i halsen… inte så kul eftersom det var ju i samband med att han började äta riktig mat dessutom!) eller ”bara” kolik? Det verkar vara väldigt vanligt med reflux men jag tycker inte att man hör så mycket om det i Sverige, men här i Bryssel är det många barn som diagnostiseras med det problemet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s