Ett litet ruffigt hus

I morse var jag och Reuben och tittade på ett hus precis på hörnet från där vi bor nu. Ett hus att hyra alltså, för köpa tycker R är alldeles för riskabelt som det är i England just nu.

photo (56)

Hur som helst. Det är ett litet hus med kök och vardagsrum på nedre botten och tre sovrum på övervåningen samt badrum. Ut från köket finns en stor trädgård och det ligger på en liten och lugn gata här i området där vi bor nu. Det knasiga är att det är billigare hyra på det också, och vi känner båda två att vi gärna vill ha mer utrymme.

Jag gillade det, Reuben var lite mer skeptisk…eller rättare sagt, han tyckte det var ett ‘shit hole’! Huset är gammalt och lite knakigt, absolut – man skulle inte kunna kalla det modernt, men det är mysigt. Och har fina gamla fönster och trägolv och så, plus kakelugnar både i vardagsrummet och två utav sovrummen. De som bor där nu har bott där i sju år, och hyresvärden har inte höjt hyran en enda gång på de sju åren. Vår hyresvärd höjer hyran varje år även om han aldrig fixar något som är  trasigt…

Och ja, ett utav sovrummen hade gräsligt fula gula väggar men inget som inte kan målas om, och om vi får huset så kommer vi nog skicka in ett gäng målare dit för att fixa till alla väggar ändå. Jag tror det kan bli bra, jag är så trött på att bo i en lägenhet där allting är sönder och där jag alltid måste släpa upp barnvagnen för trappan varedna gång vi ska ut och in, det skulle vara en dröm att bara kunna RULLA in vagnen. För att inte tala om att ha en ordentlg trädgård på sommaren, vi har ju försej en trädgård där vi är nu men det är en stupbrant trappa ner för den, så det är jättekrångligt att ta sig ut till den, speciellt med Oscar!

Jaja…vi får se hur det blir, jag har skickat ett mail och sagt att vi är intresserade i alla fall…jag lyckades övertala Reuben om att det kommer bli bra, så i vår kanske jag har ett hus att fixa till. Håll tummarna för att vi får det bara!

photo (57)

Resten av dagen spenderades med min vän Helene som kom över på fika. Vi fikade med kanelbullar från det svenska bageriet i Covent Garden, pratade bebis-bebis-bebis och lite relationer och sånt, och sedan gick vi på en långpromenad tillsammans. Mysig dag!

Annonser

18 thoughts on “Ett litet ruffigt hus

 1. Du måste övertyga R! Låter ju hur bra som helst!! Billigare, större, lätt att rulla in vagnen… Hur argumenterar man emot det?! Man kan ju fixa till lite! (??). Håller tummen för er. Älskar förövrigt tegel/stenhus.

  • Precis, vi får fixa det som är lite gammalt. Jag tror på att lite färg eller fina tapeter kan fixa det, för golven är ju fina och så…och fina dörrar och fönster, vilket jag nästan tycker är det viktigaste i inredning!

 2. Men det låter ju alldeles underbart! Större OCH billigare! och kakelugnar och trägolv och trädgård. Jag håller med Anna, du måste övertala Reuben! Good luck! 🙂

 3. Å, det där huset låter ju jättebra för er. Synd att Reuben tycker det är ett shithole, men du kan säkert övertala honom att det inte är det. Det skulle ju vara jättebra för er. Och ingen säger att det är för all evighet.

 4. Men nu förstår jag inte alls hur R tänker gällande att köpa? Har ni råd förstår jag inte var ni inte köper istället för att hyra, jag avskyr varje månad vi betalar hyra och gör hyresvärden rikare och rikare, särskilt som vår, liksom er, inte bryr sig ett skit om oss eller huset! Nej, jag köper hellre fort som attan så att vi betalar av lån på vårt egna hus som vi kan fxa till och det är vårt! Men det nya huset låter bättre än lägenhet, jag saknar inte alls vår lägenhet i München, så mycket skönare med hus! 🙂

  • Nej jag förstår inte heller. Jag tror mest han är feg….eller, jag vet inte. Han är jättesäker på att det kommer bli en bubbla när räntorna går upp så småningom. Men men, vi kanske köper om något år eller så. Vi får se!

   Skönt att höra att du trivs i erat hus nu, jag kanske kommer fråga efter tips om vi flyttar in i det huset vi var och kollade på, du är ju så duktig på att piffa upp saker och ting!

   • Jag är inte insatt i Englands ekonomi, men efter att ha sett vad som hänt i Spanien undrar jag om jag någonsin i livet tar risken och köper ett hus. Det är fruktansvärt riskabelt. I alla fall när ekonomin är så ostadig. Otroligt nog finns det fortfarande folk i Spanien som köper hus (men ännu fler som är desperata, arbetslösa som inte har råd att bo kvar men inte heller kan sälja bostaden). Men tyvärr tänker många spanjorer som Miss Marie ovanför, vilket jag inte menar är fel, bara att det inte fungerar att riskera ekonomin för resten av livet bara för att man vill äga bostaden istället för att hyra. Återigen, jag pratar om Spanien!
    Dessutom tror jag att man kan leva ett tryggare liv om man hyr istället för köper. Att inte har något lån är frihet, lugn och trygghet. Skulle den spanska regeringens nya sparåtgärder påverka oss så att vi blir av med jobben båda kan vi i värsta fall bara bli vräkta och få flytta hem till J:s föräldrar, istället för som så många andra, bli skuldsatta för resten av livet.
    Vad jag menar är att jag tycker Ruben tänker klokt, om ekonomin i England är osäker cho en bostadsbubbla hotar.

    Huset ni tittade på verkar förresten vara rena drömhuset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s