Mammakroppen

20131217-232203.jpg
Fotot har ingenting med inlägget att göra, bara en kul bild där vi båda lipar!

Min kropp efter att ha burit och fött fram ett barn är inte sig lik. Den är mjuk, fladdrig och om man tar i den så kan man fylla hela nypor med ja…hud och fett!
Så brukade det inte vara. Jag har nästan alltid varit rätt smal, 171 lång och mellan 60-63 kg. Har kunnat äta vad jag önskat eftersom jag tränade som en dåre och sprang bort alla kalorier.

Nudå? Vågen stannar runt 73. Sjuttiotre!! Det är mycket för mig, jag trivs inte. Känner mig inte fin. Tycker att minst 5 av kilona har satt sig i ansiktet och resten runt höfterna och rumpan. Men jag vet inte hur man bantar, vet inte hur man kan vara så disciplinerad att avstå från sånt som är gott. När jag har gått ner i vikt förut så har jag tränat bort det. Men nu har jag inte riktigt tid längre, eller ork…

Hur hinner man träna med en bebis under 1 år? Jag förstår faktiskt inte det. Kanske om man har en livspartner som kommer hem från jobbet tidigare än klockan 19 på kvällen men när Reuben kommer hem så badar han O, sedan nattar jag honom och när det är klart äter vi middag! När det är klart så är klockan runt 21 och jag har en eller två timmar på mig att vara för mig skälv innan jag måste gå och lägga mig för att orka med nästa dag…

Efter jul och nyår ska jag nog fixa medlemskap på hårat lokala gym, de har nämligen barnpassning! Så om Oscar inte får massvis med seperationsångest så är nog det mitt enda alternativ…

Samtidigt tycker jag inte det är så farligt att ta 10 kg mer. Jag hinner liksom inte tänka på det. Det är nog det bästa med att få barn, man har inte tid att tänka eller oroa sig för sig själv så mycket, så otroligt skönt!

8 tankar om “Mammakroppen

 1. Jag hinner inte heller träna, Oscar kommer nästan aldrig hem förr 19.30, oftast närmare 20… Blev så arg på en svensk kompis med tre barn som menade att det var ‘bara att bestämma sig för att träna..’! Kanske hon har bättre rutin efter tre barn men också en man som oftast kommer hem FÖRE henne (trots att han är läkare) och som är den som lagar kvällsmat..
  Jag gick lätt ner efter första graviditeten men hade fortfarande mage. Efter den här andra graviditeten gick jag nästan ner allt direkt igen MEN jag har gått upp sedan dess!! Jag har ett enormt sötsug och hinner inte äta ordentligt, speciellt inte kvällsmat 😦 det blir mycket småätande!
  Lycka till för oss båda under 2014!

 2. Rekommenderar verkligen gym med barnpassning. Jag har lämnat alla kidsen fr 3 mån ålder. Det kan tyckas tidigt, men å andra sidan har hag sällan upplevt separationsångest. De har känt sig trygga med de flesta människor. Jag har ju inte ammat o det har väl också underlättat. Jag förstår verkligen hur du känner. Det är inte helt lätt att acceptera nya vanor. Men han är så liten och snart är du tillbaka i samma fina form. Eller bättre. Du har inte möjlighet att köra lite hemma när han sover? 15 min grym magträning med lite pushups? Kolla in Olga R’s sida. Hon har specialanpassad träning för mammor

 3. Jag körde konsekvent på träningsdvd:er hemma när bebis sov på dagarna. Pilates hjälpte särskild mot sladdermagen, finns massa bra dvd:er på amazon! Gillar din blogg, jag bodde också i London förut innan jag tvingade med min engelsman till Sverige 😉

 4. Jag tränade på helgen då Martin inte jobbade (men han var ju borta veckor i sträck ibland). Att träna när ”bebis sov” var inget alternativ eftersom han inte sov!! Var tvungen att ligga bredvid honom konstant… Och när han var spädas sov han 5-20 min på raken ELLER i barnvagnen på promenad. Alltså gick jag massor av barnvagnspromenader. När det var sommar gick jag ut efter att Martin kom hem. Han kom sällan hem innan 19 han med (och åkte runt 5:30 senast 06 på morgonen). Alltså rekommenderar jag promenader i massor eftersom det funkar med barnvagn. Vet många som använt sig av gym med barnpassning faktiskt, men det vågar jag mig inte på. Är för mesig och rädd att något ska hända honom. Vissa gym har pass när man ”tränar med bebisen”.

  Min kropp är oxå förändrad. Fläskig. Köpt nya kläder. Pendlar mellan 69-70 och har legat där länge nu, snart ett år. Är 168cm så det motsvarar väl ungefär din vikt. Innan låg jag på 65 och var inte nöjd – skulle vara supernöjd med den vikten nu ju!

 5. Jag går på ett Virgin-gym och de har barnpassning som är mycket populärt. Det är jättemånga på lunchklasserna som jag går på som har sina barn där och det verkar gå hur bra som helst för det är väldigt sällan någon av barnskötarna behöver komma och hämta någon mamma i förtid.

 6. Efter två barn kan jag konstatera att min kropp inte är sig lik. Jag är fortfarande ganska smal men det märks att kroppen har förändrats. Både jag och min sambo jobbar ganska sent och är inte hemma förrän strax efter sex. Middagen ska lagas och ätas och man vill hinna umgås med barnen. Jag var jätteduktig på att springa men har helt kommit av mig. Måste försöka hitta någon rutin kring träningen.

  Kram Linda

 7. Jag har varit inne och läst din blogg i stora drag. Vill bara säga att din blogg är underbart befriad från all ytlighet som finns i de flesta bloggar. Du lever ett liv och det känns.
  /Lisbeth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s