Räcker jag till?

IMG_0236

Så här vaknar vi varedna morgon. Med två ungar i sängen. Vi sover som i en hög, Oliver sover oftast på mig, Oscar sover antingen diagonalt över hela sängen eller med typ ett ben på någon av oss. Det är verkligen småbarnsliv deluxe.

Oscar brukade ju sova i egen säng i eget rum men det har hann inte gjort sedan Oliver föddes. Det var första gången han var ifrån mig och Reuben ville ge honom lite extra trygghet och lät honom börja nätterna i våran säng. Innan dess hade han oftast börjat nätterna i sin egen säng, men brukade oftast komma över till oss någon gång under natten eller tidig morgon.

Och nu har jag inte hjärta att ens försöka låta honom sova ensam. Ehm, altså mitt dåliga samvete och känsla av otillräcklighet är inte att leka med sedan Oliver föddes. Går det någonsin över? Jag har alltid dåligt samvete över något, antingen att jag inte har tid att leka med Oscar för att jag ammar, eller för att Oliver inte får uppmärksamhet när jag gör något med Oscar. Det var så lätt när bara Oscar fanns, jag kunde ju göra allt för honom precis när han ville det. Nu är det inte så längre, och kanske är det bra för honom att få lära sig vänta och lära sig att allt inte bara kan cirkulera kring honom jämt. Han vänjer väl sig, och jag med, så småningom….

Ush. Ibland tror jag vi analyserar våra barn och oss själva lite för mycket. Man är så mån att ens barn aldrig ska behöva må dåligt att man liksom nästan mår dåligt själv. Dumt!

En tanke på “Räcker jag till?

  1. Om det är till någon tröst kan jag berätta att du aldrig mer kommer att slippa det där dåliga samvetet. Jag har det fortfarande, och ändå är det snart två år sedan den yngre flyttade hemifrån. Dock är jag övertygad om att Oscar inte känner sig åsidosatt det minsta. Han kommer nog inte ens ihåg hur det var att vara ensam med sina föräldrar. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s